menu

Családireceptkönyv.hu

Laffa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 pohar liszt (240 ml poharral merve)
1 kanal szaritott eleszto
1 kanal mez
3 kanal olivaolaj, fel kanal so (vagy izles szerint)
fel pohar szodaviz (nem eliras)
1 pohar langyos viz.

Elkészítés:


A hozzavalokbol tesztat gyurunk, jol kidolgozzuk. A sot a vege fele adjuk hozza. kellemes tapintasu, jol kezelheto tesztat kapunk.Mivel minden orszagban mas minosegu a liszt, igy a folyadek mennyisege is eltero lehet kicsivel, ha kemenynek erezzuk meg adjunk hozza egy csepp vizet. En soha nem teszem bele egyszerre a megadott vizmennyiseget, inkabb adagolom hozza aprankent, amennyire szukseg van.
A jol kidagasztott tesztankat egy talba tesszuk a tetejet megkenjuk olajos kezzel, letakatjuk egy konyharuhaval es duplajara kelesztjuk, ez kb 1 orat vesz igenybe.
Mikor megkelt 8-10 darabra osztjuk. Nekem 90 dkg volt a tesztam 10 fele osztottam, minden darab laffanak valo 90 gr volt. Zsemleformara formaljuk oket, majd konyharuhaval letakarva tovabbi 15-20 percet pihentetjuk.
Eloveszunk egy lehetoleg ontottvas, vagy keramia bevonatu serpenyot aminek kb 28 cm az atmeroje. Nem kell megolajozni de aki szeretne az egesz vekonyan kikenheti, en nem tettem.
Jol felforrositjuk. Mig a serpenyont forrosodik, addig kinyujtjuk az elso laffat, kb olyan mereture mint amekkora a serpenyonk. En felemelve meg a szeleit meghuzogattam kicsit. Mikor mar eleg forro az edenyunk beletesszuk a vekonyra nyujtott laffat es kb egy es fel percet sutjuk minden oldalan. Szep holyagok lesznek rajta, es megduzzad. Vigyazzunk ne sussuk tul, emrt akkor kemeny lesz es nem lesz kezelheto, nem tudjuk felcsavarni. Olyanra sussetek mint a kepen lathato. Mig az egyik laffank sul, addig elkeszitjuk a masikat.
Minden kesz laffat konyharuhaval betakarunk, igy orizzuk meg a puhasagat,nyugodtan tegyetek egyiket a amsikra, mint a palacsintat. A kihult laffakat nylonzacskoba tesszuk, de mehet egyenesen a fagyastzoba is ami megmarad, kiveve a fagyasztobol percek alatt ujbol olyan lesz mint a friss. A laffa egyik oldalara heleyzzuk amit bele szeretnenk tenni, ugy hogy az aljan par cm uresen maradjon, Felhajtjuk a laffa also reszet, majd azt az oldalat ahova a tolteleket tettuk elkezdjuk feltekerni mint a palacsintat. mivel az also reszet felhajtottuk, olyan lesz mint egy kis csomag, nem csorog ki belole semmi. Papirt vagy alufoliat tekerjunk a vegere. Jo etvagyat!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Ünnepi kenyér
Ünnepi kenyér

15 percet hűtőbe rakjuk. Vizes kézzel megformázzuk, magvakkal megszórjuk (elhagyható). Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és 200 fokra előmelegített sütőben, légkeveréssel 10 pe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Henrietta
Sonkakrémmel töltött sörkifli
Sonkakrémmel töltött sörkifli

Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet elkeverjük a joghurttal, az élesztős tejjel, az olvasztott vajjal és a sóval. Jól összegyúrjuk a tésztát, és letakarva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pupusa
Pupusa

A lisztet a sóval és a sütőporral elkeverjük. Mehet bele az olaj és végül annyi víz amenyivel egy gyurma állagú tésztát kapunk. Állni hadjuk. A töltelékhez a hozzávalókat apróra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Pizzás croissant (Szafi)
Pizzás croissant (Szafi)

Mérjük ki egy edénybe (a liszt kivételével) a hozzávalókat, keverjük el kézi habverővel, majd adjuk hozzá a lisztet és gyúrjuk össze. Pihentessük 10 percig. Addig béleljünk k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk