2 db tojás
1 bögre liszt
kapor
2 bögre tej
1 tasak sütőpor
15 dkg sajt ( trappista + füstölt vagy parmezán fele-fele arányban )
1 teáskanál cukor (opcionális)
1 teáskanál só
1 teáskanál olaj
5 dkg vaj
1 gerezd fokhagyma
A kaprot mossuk meg és vágjuk apróra. Friss nem lévén, a mélyhűtött is használható, a szárított már nem a legjobb erre a célra. A tojásokat tegyük egy tálba, sózzuk és robotgéppel verjük fel. Az ízharmóniáért és a palacsinta szép színéért tehetünk bele a cukrot és verjük tovább. Adjuk hozzá a tejet és a már kihűtött olvasztott vajat. Keverjük a lisztbe a sütőport óvatosan. Amikor tésztaállagú, öntsük hozzá a reszelt sajtot, a kaprot és a zúzott fokhagymát. Egy serpenyőbe tegyünk egy kevés olajat és a szokásos módon süssük ki a palacsintákat. Tejföllel, esetleg majonézzel és reszelt sajttal kínáljuk. Ha további változatosságot szeretnénk vinni a palacsinták világába, akkor tölthetjük sajtkrémmel, vagy otthon készült májkrémmel, húskrémmel.
1. A rizstésztát áztassuk be langyos vízbe 20 percre. 2 Felkockázzuk a tofut 1,5 cm-es darabokra. 2 evőkanál olajon minden oldalukat körbepirítjuk, majd egy papírtörlőre szedjük....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA darált húst egy tálba tesszük, hozzá adjuk a tojást az apróra vágott kis fej hagymát, rizst, ízesítjük ízlés szerint, só, bors, pirospaprika. Majd jól összekeverjük és gombócokat...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: KönnyűA burgonyát héjában, sós vízben felrakjuk főni, a vízben hűtjük ki, majd a langyos vizet leöntjük. Felkockázzuk a hagymákat, olajban kevés sóval, fedő alatt megpároljuk, majd bele...
Elkészítési idő: 105 perc Nehézség: KönnyűA húst felkockázom, a hagymát apróra vágom, majd olajon megpirítom a kuktában. Amikor a hagyma kellőképpen üveges lesz,hozzáadom a húst, meghintem köménnyel és fehérre pirítom, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű