menu

Családireceptkönyv.hu

vaj készítése


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tejszín

Elkészítés:


Három deci friss, házi tejszínt lehetőleg fém keverőtálba öntünk, és elektromos habverővel a legerősebb fokozaton verni kezdjük. Először szépen felhabosodik, majd eléri a tejszínhab állagot, de ne gyengüljünk el, a vaj a cél, verjük tovább. Folyamatosan mozgassuk a habverőt a tálban ide-oda.

Néhány perc múlva a tejszínhab széttöredezik, csomósodni kezd, majd a csomók egyre szilárdabbak lesznek, és megjelenik a tál alján a víz. Amikor a vizet már úgy ki lehet önteni a tálból, hogy a zsír nem mozdul, elkészültünk. A folyadékot leöntjük, a kész vajat tégelybe kanalazzuk, és kész is vagyunk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Házi mustá
Házi mustá

Keverjük össze az almaecetet a vízzel, és adjuk hozzá a mustármagot. Hagyjuk ázni 2-3 napig. A mustármag magába szívja szinte az összes folyadékot. Ha vártunk 2-3 napot,vegyük e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
röfi kaják,disznóvgáskor
röfi kaják,disznóvgáskor

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Almás-kekszes krémtúró
Almás-kekszes krémtúró

A túróba beletördeled a kekszet. Majd az almát belereszeled. Apró kockákra is darabolhatod, de ha reszeled, hamar levet enged, így a keksz gyorsabban megpuhul. Végül fogod a botmix...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Bánh xèo – vietnámi palacsinta
Bánh xèo – vietnámi palacsinta

A kókusztejet a vízzel és a fűszerekkel elkeverjük, belevegyítjük a barnarizs-lisztet. Felforrósított, olajjal vékonyan kikent serpenyőbe sonkát szórunk, megpirítjuk, majd beleöntj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk