A gombócokhoz:
300 g darált disznóhús,
1 tojás,
2-3 evk. zsemlemorzsa,
só,
bors,
esetleg egy kis ételízesítő.
Továbbá:
egy doboz gomba,
egy kis doboz tejföl,
1 hagyma,
1 paprika,
kevés olaj,
só,
bors,
pirospaprika,
300 g spagetti tészta
Először elkészítjük a gombócokat: a húst összedolgozzuk a tojással meg a zsemlemorzsával, ízesítjük sóval, borssal. Vizes kézzel apró kis gombóckákat formálunk.
Készítünk egy pörkölt alapot: egy kevés olajban egy hagymát üvegesre pirítunk, rátesszük az apróra darabolt zöld friss paprikát, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikázzuk, aztán felöntjük egy kis vízzel. Beletesszük a gombockákat és fedő alatt kb 15 percig pároljuk. Hozzáadjuk a gombát, ezzel is öt percet pároljuk, majd lisztes tejföllel behabarjuk. Pár perc múlva tálalható is, meleg spagettivel.
Elkészítése: A húst az egész vöröshagymával, egy kanál ecettel, korianderrel, babérlevéllel (ha kisebb a babérlevél az egészet beletehetjük, ha nagyobb akkor csak a felét) és eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát felkockázom, ételízesítős vízben főzni kezdem. A lilahagymát megpucolom, felszelem. A szalonnát is felszelem. A szalonnát felteszem serpenyőben sülni, majd ha egy pici...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször is melegítsd be a sütőt 160 fokra és készítsd elő a hozzávalókat. Tisztítsd meg és vágd fél-egy cm-es szeletekre a karajt, keresztben félbe majd hosszában négybe 8 db sárga...
Elkészítési idő: 1.1 óra Nehézség: KözepesEgy tűzálló tálat vagy tepsit kivajazunk. A csirkemellet felszeleteljük, és befűszerezzük. A burgonyát és hagymát karikára vágjuk. Először a burgonyát helyezzük a tepsibe, majd...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű