0, 5 kg borsó
víz
1, 5 dl tej
cukor, ételízesítő
2 ek. (teljes kiőrlésű)liszt
A borsót annyi vízben, ami éppen ellepi, és 1 ek. cukorral, illetve 1 ek. ételízesítővel puhára főzzük.
A tejet simára keverjük a liszttel, hozzáadjuk a borsóhoz, jól elkeverjük, tovább ízesítjük cukorral és ételízesítővel, ha szükséges és már késsz is.
A vöröshagymát és a kaprot felaprítjuk. A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát és a kapor felét, 1-2 pe...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA sárgaborsót megmosom, a hagymát apróra vágom és megdinsztelem. A hagymára dobom a sárgaborsót, jól átkeverem és sós vízben puhára főzöm. A fűszereket száraz serpenyőben kissé me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megpucolt, megmosott krumplit karikára vágjuk, és a babérlevéllel annyi sós vízben, ami szűken ellepi, megfőzzük. Az olajból a liszttel rántást készítünk, megszórjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKelkáposztát és burgonyát kockára vágjuk, majd annyi sós vízbe tesszük, ami épp ellepi. Takarékon puhára főzzük. Közben olajon megpirítjuk a lisztet, megszórjuk pirospaprikával ma...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű