menu

Családireceptkönyv.hu

Tejes borsófőzelék


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


0, 5 kg borsó
víz
1, 5 dl tej
cukor, ételízesítő
2 ek. (teljes kiőrlésű)liszt

Elkészítés:


A borsót annyi vízben, ami éppen ellepi, és 1 ek. cukorral, illetve 1 ek. ételízesítővel puhára főzzük.
A tejet simára keverjük a liszttel, hozzáadjuk a borsóhoz, jól elkeverjük, tovább ízesítjük cukorral és ételízesítővel, ha szükséges és már késsz is.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsófia
Egyszerű tökfőzelék
Egyszerű tökfőzelék

A vöröshagymát és a kaprot felaprítjuk. A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát és a kapor felét, 1-2 pe...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Dhal Bhat
Dhal Bhat

A sárgaborsót megmosom, a hagymát apróra vágom és megdinsztelem. A hagymára dobom a sárgaborsót, jól átkeverem és sós vízben puhára főzöm. A fűszereket száraz serpenyőben kissé me...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hack Irén
Majorannás krumplifőzelék
Majorannás krumplifőzelék

A megpucolt, megmosott krumplit karikára vágjuk, és a babérlevéllel annyi sós vízben, ami szűken ellepi, megfőzzük. Az olajból a liszttel rántást készítünk, megszórjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Adrien
Kelkáposzta
Kelkáposzta

Kelkáposztát és burgonyát kockára vágjuk, majd annyi sós vízbe tesszük, ami épp ellepi. Takarékon puhára főzzük. Közben olajon megpirítjuk a lisztet, megszórjuk pirospaprikával ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk