- 500 g csicseriborsó (szárazon)
- 5 gerezd fokhagyma
- 20 g petrezselyemzöld
- 2 csapott evőkanál római kömény - őrölt
- 0.25 teáskanál koriander - őrölt
- 0.25 teáskanál fűszerpaprika
- 0.25 teáskanál feketebors (őrölt)
- 0.25 teáskanál majoránna
- 0.25 teáskanál szegfűszeg (őrölt)
- 0.25 teáskanál chili (őrölt)
- 0.5 evőkanál só
- 0.5 fej vöröshagyma
- 0.5 evőkanál szódabikarbóna
1. A csicseriborsót négyszeres mennyiségű vízben beáztatjuk minimum 12-24 órára egy nagy tálban. Jócskán meg fog dagadni! A minimum 12 órát tartsuk, különben nem fog sikerülni!
2. Mikor szépen megszívta magát vízzel, a felesleget leszűrjük róla.
3. A lecsurgatott csicseriborsót egy nagy konyhai aprítóba tesszük., ezután hozzáadjuk a fokhagymát és a petrezselyemzöldet. (A 20 gramm petrezselyemzöld egy nagy csokornyi volt pont, de ezt nem kell pontosan kimérni természetesen.) Majd az összes fűszert és a vöröshagymát.
4. A legmagasabb fordulaton kb. 5-10 perc alatt az egészet jó alaposan összedaráljuk, míg egészen finom szemcsés massza lesz belőle.
5. Az így kapott masszát tegyük légmentesen záródó tárolódobozba és a hűtőben érleljük 24 órán át. (Tartsuk be az érlelési időt, mert különben nem lesz tökéletes a recept!)
6. 24 óra elteltével adjuk hozzá a szódabikarbónát is, majd jól gyúrjuk össze az egészet.
7. Nedves kézzel golyózzuk ki a masszát kis golyókká. Forró olajban süssük ki a golyókat. Ügyeljünk, hogy az olaj tényleg jó forró legyen - kb. 180 C-os. 1-2 perc alatt szép világosbarnára sütjük a golyókat.
Szószokkal, bármilyen körettel tálalhatjuk.
Cékla és csicsóka nyersen lereszelve és citrommal meglocsolva és mézzel megöntözöd. Szórsz rá egy kis darált diót .
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: KönnyűA karfiolt sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük. A margarint felolvasztjuk, hozzá a liszt, és addig hagyjuk a tűzön, amíg habzik. Majd levesszük a tűzről, és a tejjel simára kever...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesA padlizsánokat félbevágva beirdalva,sózva-borsozva először vágott felükkel felfelé,letakarva,majd megfordítva takarás nélkül 40-40 percig megsütöttem, majd lehántottam a héjukat....
Elkészítési idő: 2-3 óra Nehézség: KözepesA szőlőleveleket megmossuk, néhány percre forrásban lévő vízbe tesszük, szűrőkanállal kiemeljük, hideg vízbe mártjuk és lecsöpögtetjük. A szárát levágjuk. Fél csésze olívaolajban v...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes