80 dkg paradicsom
6 tojás
2 piros kaliforniai paprika
1 vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 kis doboz paradicsompüré
1 ek pirospaprika
1 ek kömény
1 teáskanál koriander
1 teáskanál római kömény
1 kávéskanál cukor
fél szál kolbász
só
bors
olívaolaj
petrezselyem
A paprikát és a paradicsomot vágd karikákra. Egy serpenyőben kevés olívaolajon dinszteld meg az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd rakd hozzá a paprikát és a paradicsompürét. Önts alá egy kis vizet és kevergetve párold kis lángon három-négy percig. Ezt követően mehet hozzá a paradicsom, majd a fűszerek (kiv. a petrezselyem) és a cukor is. Rakd bele a felkarikázott csípős kolbászt és a tetejére kb egyenlő távolságra üsd bele a tojásokat, majd kis lángon főzd 15 percig fedő alatt.
Szórd meg petrezselyemmel. Akkor az igazi, ha egy kicsit csíp.
1. Először is gumikesztyűt húzunk, mert a zeller – lévén gyors barnulásra hajlamos zöldség – pillanatok alatt megfesti a bőrünket, és még citromlével is nehezen eltávolítható a nyo...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát, paprikát és a paradicsomot kisebb kockákra vágjuk, a gombát szeleteljük. A hagymát serpenyőben felhevített olívaolajra dobjuk, és megpirítj...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: A cukkinikat 2-3 mm vékony szeletekre vágjuk, sóval meghintjük. A szeleteket lisztben, tojásban es a reszelt sajttal elkevert zsemlemorzsában megforgatjuk és olajja...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 190 fokra. A cukkinit alaposan mossuk meg, karikázzuk fel, majd a karikákat vágjuk kisebb kockákra. Tegyük bele egy 35x25 centiméteres tűzálló tálba. Önt...
Elkészítési idő: 15+40 perc Nehézség: Könnyű