menu

Családireceptkönyv.hu

Tortilla


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 12 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


375 g liszt
1 tk sütőpor
2 tk só
2,5 dl l víz
8 cl étolaj
liszt a nyújtáshoz

Elkészítés:


A tortillához a hozzávalókat robotgépben összedolgozzuk, megszórjuk kevés lisztel és 10 percig pihentetjük. Ezután lisztezett deszkán gyors mozdulatokkal átgyúrjuk és 12 részre osztjuk. Mindegyikből kis gömböt formázunk és 1-2 mm vastagságú koronggá nyújtjuk. Közben egy serpenyőt felforrósítunk és egyenként kisütjük a tortillákat - a hólyagokat visszanyomkodjuk és mindekét oldalán addig sütjük, amíg elkezd pirulni. A kisült tortilkat forrón nedves konyharuhába tesszük és bebugyoláljuk, így puha marad.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek, Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Palacsinta
Palacsinta

A lisztből, tejből, vízből és sóból sima tésztát keverünk, a tojásokat felverjük és habverővel vagy robottal a tésztához keverjük. 10-20 percig pihentetjük. Közben elkészítjük a tö...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ibolya
Rakott tésztás-húsos zöldség
Rakott tésztás-húsos zöldség

Jénaiba rétegezzük a hozzávalókat. Alulra a tésztát, rá a húst, tetejére a zöldségeket. A tojást villával felverjük, belekeverjük a tejfölt, hígítjuk a tejszínnel, sózzuk, borsozz...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Veres
SPAGHETTI alla CARBONARA – ahogy valójában kell!
SPAGHETTI alla CARBONARA – ahogy valójában kell!

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bria
Pizza tészta
Pizza tészta

1. A 2/3 bögre meleg vízben feloldjuk az élesztőt és a cukrot. Gyakorlatilag belekeverjük. 2. Ezután jöhet az összes többi hozzávaló, annyi hogy csak két bögre lisztet borítsunk h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk