menu

Családireceptkönyv.hu

Birsalmasajt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


érett birsalma,
forró víz,
1 kg anyagra (tiszta suly )
80 deka cukrot számítunk.
2 bögre forró víz
2 kávéskanál citrom só

Elkészítés:


A szép érett birsalmákat negyedekbe vágunk, magházuktól megtisztítjuk, héjukkal együtt forró vízben puhára főzzük hozzá adjuk a citrom sót a cukrot, és gyors tűznél, állandó kavarás mellett 30-40 percig főzzük
Tetszés szerinti formába öntjük, ami lehet puding-, őzgerincforma. Másnap zsírpapírra kiborítjuk és száraz helyen tartjuk 2-3 hétig, amíg a külseje egészen megszikkad.

People

Kinek a kedvence ez a recept?


Babi
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csokis málnás szelet
Csokis málnás szelet

Készíts elő egy nagy méretű gáztepsit, béleld ki sütőpapírral, én a legnagyobbat használtam, ami befér a sütőmbe. Minden piskótafélét így szoktam készíteni, igaz szódabikarbónát ne...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Spanyol őszibarackos-mandulás pite
Spanyol őszibarackos-mandulás pite

1. Melegítsük elő a sütőt (villany: 200 fok, légkeveréses: 180 fok, gáz: 6-o fokozat). Egy nagy tepsire terítsünk sütőpapírt. Enyhén lisztezett munkalapon nyújtsuk ki a tésztát 3 m...

Elkészítési idő: 95 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sütőtökös fánkok
Sütőtökös fánkok

A hámozott kimagozott sütőtököt reszeld le kislyukú reszelőn, én robotgéppel csináltam. A puha banánt villával nyomkodd szét, add hozzá, a két tojást és a citromlevet is, keverd el...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bámulatos almás kavart tészta
Bámulatos almás kavart tészta

A cukrot a tojásokkal összekavarjuk, majd az olajat és a tejet is hozzáadjuk. Miután kikavartuk, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, így egy híg, palacsintatészta szerű tésztát kap...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk