Hozzávalók:
A tésztához:
– 2 és fél bögre liszt
– 3/4 bögre cukor
– 4 tojás
– 1 csomag sütőpor
– 1 nagy dobozos tejföl (4 dl)
– 3/4 bögre étolaj
A tetejére:
– fél kg sárgabarack (vagy még több:-)
– cukor a szóráshoz
A hozzávalókat csomómentesre összekeverjük. Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát. Felkockázott sárgabarackkal jól megrakjuk a tetejét, és alaposan meghintjük cukorral
200 fokon 40 percig sütjük tepsimérete 25 x 37 cm
A tészta alapanyagait összegyúrjuk, ha szükséges, pici tejjel lazítjuk. Elfelezzük és sütőpapírral bélelt tepsiben két lapot sütünk belőle. (légkeveréses sütőben 150 fokon kb. 20 p...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűMézes tészta Egy tálba mérjük a vajat, mézet, porcukrot, vaníliás cukrot, vaníliaőrleményt, a tojásokat, szódabikarbonát, majd vízgőz felett csípősre melegítjük, de nem főzzük, kö...
Elkészítési idő: 108 perc / elők Nehézség: KözepesA linzertésztát tepsi nagyságúra kinyújtjuk, és kibéleljük vele a tepsit.Előmelegített forró sütőbe toljuk, és közepes lángon világossárgára sütjük. Közben a töltelékhez az áttör...
Elkészítési idő: 1,5-óra Nehézség: KözepesAz élesztőt 1 e.k.liszttel cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez keverjük a többi hozzávalóval együtt ( a felvert tojásból egy picit félreteszünk, kb 1 e.k-t), megdagasztjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű