6 tojás
6 ek.liszt
6 ek. cukor+ 3 csipetnyi a tepsibe
1 csipetnyi só
1 ek.olaj
3 db alma, reszelt citromhéj
A sziruphoz 2 ek cukor, 5 dkg vaj, 1 dl víz,1 vaníliacukor
1. Egy kis lábasban a vajjal , a vízzel és a cukorral, vaníliával szirupot készítünk.
2. Ameddig a szirup felfő megmossuk és felszeleteljük a gyümölcsöt..Egy citrom héját lereszeljük és ezzel meghintjük az almát.
3. Kapcsos tortaformát papírral kibéleljük,megvajazzuk 3-4 csipetnyi kristálycukorral meghintjük, majd szépen elrendezzük benne az almákat. ( a tortaforma átmérője 27 cm)
4. A sziruppal nyakon öntjük a gyümölcsöt.
5.Betesszük a sütőbe 180 fokon légkeverésen 10 percig sült.
6.Közben elkészítettem a piskótát, félig felverem a tojás fehérjét egy csipetnyi sóval , majd beleteszem a cukrot és kemény habot verek, lassan beleengedem a tojások sárgáját, egy kisebb habverővel lazán
összekeverem, majd beleteszem, a lisztet, lazán összekavarom, és hozzáadok egy evőkanálnyi olajat.
7. Kivesszük a sütőből a gyümölcsös alapot, ráöntjük a piskóta masszát és készre sütjük(tűpróbával ellenőrizzük).
8. Tortaformára borítjuk , a tetején lesznek a gyümölcsök.A tetejére habot és csokidarát tettem
A sütőt előmelegítem 150 °C -ra, a tortaformát sütőpapírral bélelem, majd félreteszem. A csokoládét vízgőz fölött megolvasztom. A tojásokat szétválasztom, a fehérjét kemény habbá v...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA tojások fehérjét habosra keverjük, és apránként hozzáadva a cukrot kemény habot készítünk. A tojások sárgáit egyenként belekeverjük, s fokozatosan beleszórjuk a kakaóporral kever...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKészítsük el a kérget. Melegítsük elő a sütőt (180°C) és a tortaformát (26 cm) béleljük ki sütőpapírral. A darált kekszet és az olvasztott vajat jól összekeverjük, majd a formába b...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű