A tésztához:
45 dkg liszt
35 dkg cukor
4 tojás
25 dkg margarin
1 cs sütöpor
1 cs vaniliás cukor
2 dl tej
A töltelékhez:
50 dkg finom túró
1 citrom reszelt héja
1 cs vaniliás cukor
izlés szerint porcukor
megszoráshoz:
porcukor
Előkészületi idő: 30 perc
A cukrot a tojásokal habosra kavarjuk,majd hozzáadjuk a puha margarint, a vaniliás cukrot és a 2 dl tejet fokozatosan, végül a sütöporos lisztet.
A tölteléket elkészitjük.A tészta felét egy sütöpapirral kibélelt.25x35 cm-es tepsibe kanalazzuk,erre rátesszük a tölteléket, majd a tészta másik felét is rákanalazzuk és elsimitjuk.
Elömelegitett sütöben,mérsékelt höfokon (140 C ) készre sütjük ha kihült, porcukorral meghitjük.
jó etvágyat kivánok!
Szakács: babi
A tojásfehérjét az édesítővel kemény habbá verjük. Egy másik tálban pedig – a kókuszzsírt leszámítva – az összes többi hozzávalót csomómentesre keverjük, és a fehérjehabot óvatosa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük robotgéppel, mert a gesztenyeliszt hajlamos csomósodni. Kicsit hagyjuk állni, majd kiolajozott palacsintasütőben süssük ki. Kb. 8 palacsinta lesz belő...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókból nyújtaható tészták készítek. Hűtőbe rakom amíg elkészítem az alma tölteléket. A reszelt almát pici étolajon dinsztelem. Hozzáadom a fahéjat és kihűtöm. Amíg hűl...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű