a tésztához:
-45 dkg liszt
-12 dkg cukor
- 25 dkg margarin
-fél csomag sütőpor
-csipet só
-1 csomag vaniliás cukor
-2 tojás sárgája
-3 evökanál tejföl
A töltelékhez:
-85 megy (fagyasztot )
-2 csomag vaniliás pudingpor
-3-4 evökanál cukor
-fahéj izlés szerint
A megyet jol ki nyomkodjuk a levitö lés 4 evökanál cokorral felfözzük a pudingport 3 dl vizzel elkeverjük és a megfőt megybe keverjük és besürüsitjük
-hagyuk hülni mig a tészta készül
-A tészta hozzávaloit jol össze dolgozzuk és ketté osszuk
- az egyiket kinyujtsuk és lisztezet tepsibe teszük
-rá teszük a tölteléket és rá a másik lapot
-villával szurkáljuk meg a tetejét és kenjük meg tojásal
-ha ki hült szorjuk meg a tetejét porcukorral
- tepsi méret 37x27 sütés 40 perc
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük és kicsavarjuk a levét. Ízesítjük pici őrölt fahéjjal (esetleg cukorral) és jól összekeverjük. A cukrot a tojáso...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés Keverjük simára a tojást a kétféle cukorral és a tejföllel. Egy másik tálba szitáljuk bele a lisztet, majd keverjük el benne a sót és a sütőport. Egye...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 4 részre osztjuk. Cipókat formázunk ,majd 20×30 cm-es tepsi nagyságúra nyújtjuk. A sütőpapírral bélelt tepsibe terítünk egy lapot, megszórjuk a l...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűMelegítsd elő a sütőt 160 fokra. Vajazz és lisztezz ki egy süteményformát (gyümölcskenyér formát). A mézet egy kisebb lábasban tűz fölött, vagy egy tálkában mikróban langyosítsd m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű