-50 dkg liszt
-12 dkg zsir
-1 cs sütöpor
-14 dkg cukor
-3 tojás sárgája
- 1 evökanál tejfel
töltelék:
1 kg édes alma
12 dkg porcukor
1 cs vanilia cukor
- 5 dkg mazsola
-A hozzávalókat jól összegyúrjuk és és kettéossztjuk
- az egyék részt egyenletesen ki nyújtjuk és tepsi aljára helyezzük
-Az 1 kg almát lereszeljük gyengéden kinyomkodjuk majd a porcukor és a vaníliacukor keverékével vegyítve
egyenletesen elosztjuk a tésztán és a mazsolával megszórjúk.
-A tészta másik felét kinyújtva a töltelékre helyezzük villával pár helyen megszurkáljuk és tojással kenjük
-Kihűlés után porcukorral meghítjük és utána szeleteljük.
tepsi mérete:25 cm x 37 cm
-Sütés légkeverős sütőben 30 perc
Egy 32*26 cm-es tepsi (tál, amink van) alját kitesszük kekszekkel. Nekem ebbe a tepsibe pont elfértek a kekszek, mégpedig 18. 5 dl tejet elkezdünk forralni. Közben a vaníliás pu...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük a száraz hozzávalókat: az átszitált liszteket, a szegfűszeget, a fahéjat, a citromhéjat és a vaníliát. Ennek a mennyiségnek kb. a felét hozzákeverjük a kikevert vajho...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojást a cukorral elkeverjük, majd az összes többi hozzávalót beletesszük, és robotgéppel összekavarjuk. A lisztet lassanként adagoljuk hozzá, csak annyit, amennyit felvesz, mert...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét habbá verjük. Az olvasztott vajat kikeverjük a cukorral. Hozzáadjuk a tojásfehérjét és elkeverjük. Rászitáljuk a lisztet, és simára keverjük. Sütőpapírra ceruzával...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes