menu

Családireceptkönyv.hu

Zellei Tündi beigli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék kelt tésztákhoz
-1 db tojás, 1 tojás sárgája
-1 dl langyos tej
-1 teáskanál fruktóz
-1 lapos evőkanál tejföl
-25 dkg vaj
-5 dkg eritritol vagy nyírfacukor
-2 dkg élesztő
-csipet só
-fél citrom reszelt héja

tetejére a kenéshez 2 tojássárga

diós töltelék hozzávalói:
-15 dkg dió
-10 dkg eritritol vagy nyírfacukor
-fél dl tej
-rum
-5 dkg mazsola
-fél citrom reszelt héja

mákos töltelék hozzávalói:
-15 dkg mák
-15 dkg eritritol vagy nyírfacukor
-fél dl tej
-5 dkg mazsola
-fél citrom reszelt héja

Elkészítés:


A recept alapján 1 rúd diós, és egy rúd mákos beigli készül.
A tésztához a hozzávalókat kimérjük, majd kovászt készítünk az élesztővel a langyos tejjel a teáskanál fruktózzal és annyi lisztkeverékkel, (természetesen a kimért mennyiségből) hogy sűrűbb kovászt kapjunk. Míg felfut az élesztő a lisztkeveréket a vajjal a csipet sóval az eritritollal és citromhéjjal összemorzsoljuk, majd jöhet a többi hozzávaló és a felfuttatott élesztő is. Közepes keménységű, könnyen kezelhető tésztát kell, hogy kapjunk. Egy órát pihentetjük letakarva hideg helyen.
Míg pihen a tészta, elkészítjük a töltelékeket. A hozzávalókat a diós töltelékhez összekeverjük, majd közepes lángon felfőzzük, és kihűtjük. A mákos töltelék hozzávalóit is összekeverjük, felfőzzük, majd kihűtjük.
A tésztát pihentetés után kettéosztjuk, lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. fél centiméter vastagra, majd rákenjük a tölteléket az egyikre a mákos, a másikra a diós tölteléket. A megkent tészta két szélét kicsit behajtjuk, majd szorosan feltekerjük. Ha kész vagyunk mindkettővel, akkor sütőpapírral béllet tepsire helyezzük és a tojássárgákkal megkenjük a beigliket és fél órára hideg helyen pihentetjük. Mielőtt betennénk a sütőbe, megszúrkáljuk a tetejét, hogy ne repedjen szét. Majd 180 C fokos sütőben kb. 30-40 perc alatt készre sütjük.

Zellei Tündi beigli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Diós piskóta - vaniliás -diós krémmel
Diós piskóta - vaniliás -diós krémmel

A tojások fehérjéből a cukorral kemény habot verünk és fokozatosan hozzáadjuk a tojássárgáját is. Lassan hozzáadjuk a vizet, az olajat és a száraz alapanyagokat is. Legyünk óvatosa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Jégkrém süti, kertvárosi
Jégkrém süti, kertvárosi

A tésztához a tojások fehérjét habbá verjük, sárgájukat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet, szódabikarbónát, kakaót, összeforgatjuk és piskótát sütünk belőle. A krémhez...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Mágnás szelet II
Mágnás szelet II

A tésztához A lisztben elkeverjük a sütőport, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot is, és lágy tésztát gyúrunk. Ha túl keményre sikerült, tejföl vagy tej hozzáadásával lágyíthatunk...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Vaníliás piskótatekercs
Vaníliás piskótatekercs

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük habnak. Fokozatosan hozzáadjuk a kristálycukrot, és egyenként a tojások sárgáját. Ezután beleszórjuk a pudingporokat is. Nem kell b...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk