- 40-50 dkg eper
Tésztához:
- 12 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- 1 mokkáskanál sütőpor
- 2 tojás
- 2 evőkanál kakaó (elhagyható)
Túrós rész:
- 50 dkg túró
- 3 tojás
- 6 dkg étkezési keményítő (fél csomag vanília pudingpor)
- 4 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 1 cs. vaníliás cukor / vaníliakivonat
- 1 citrom reszelt héja
1. Az epret félbevágjuk. A formát (27 cm-es piteforma) vékonyan kikenjük vajjal és liszttel megszórjuk.
2. A vajat a cukorral kezdjük el keverni, egyenként hozzáadjuk a tojásokat és jól kikeverjük.
3. A lisztet, a sütőporral, (a kakaóval) keverjük össze.
4. A lisztes keveréket hozzáadjuk a tojásoshoz masszához és összedolgozzuk.
5. a masszát a formába öntjük és elsimítjuk, majd tetszés szerint kirakjuk eperrel.
6. A tojásokat szétválasztjuk. A vajat a cukorral, vaníliás cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojás sárgáját, végül az összetört túrót.
7. A citrom héját és a pudingot is hozzákeverjük.
8. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és több részletben a túrós krémhez forgatjuk.
9. A túrós masszát az eperre kanalazzuk, majd a sütemény tetejét is kirakjuk eperrel.
10. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 30 percig sütjük.
Tészta: 40 dkg liszt, 15 dkg porcukor, 5 dkg puha margarin, 2 tojás, 2 evőkanál méz, 2 kávéskanál szódabikarbóna, esetleg tej ha nem állna össze. Ezt 3 részre osztjuk, kinyújtjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a vizet egy kisebb lábasba öntjük, a vajat (margarint) és a kakaót hozzáadjuk, kevergetve felforraljuk, majd a tűzről lehúzzuk. A lisztet a cukorral és a szódabikarbóná...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTojást-Nutellát összekeverni, hozzá a lisztet. Előmelegített sütő - sütőpapírra golyócskák - villával lenyomkodni (kicsit majd szétterül). Kb. 7 percig sütni.
Elkészítési idő: 20-25 perc Nehézség: KönnyűEzért hívják a tésztát "krémnek", mert részben gázon főzik, úgymond "főzik". Először az összes vizet egy külön serpenyőbe kell önteni, és tűzre kell helyezni, várni kell, amíg fe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű