80 dkg liszt
1 dl olaj
0,5 liter tej
5 dkg élesztő
Töltelék:
3/4 margarin /17 dkg/
2 tojássárga
1 evőkanál só
Reszelt sajt és reszelt hagyma is mehet a szóráshoz
díszítés:
1 db tojás felverve
sajt
köménymag
Az élesztőt pici tejbe meg kell futtatni, majd össze kell gyúrni a tésztához valókat. Ne keményre!
Ha kész, 4 felé kell venni, és gombócokat kell csinálni. Közben habosra keverjük a tojást, margarint, és a sót. Ezután fél centi vékonyra nyújtsuk ki a tésztát, kenjük meg a töltelékkel, és tekerjük fel, mint a bejglit./Reszelt sajtot és reszelt hagymát is lehet rá szórni tekerés előtt./
Ezután vágjuk 2 centis szeletekre, vagy háromszög alakúra és rakjuk tepsibe.
Meg kell kenni tojással, pici sajtot, köménymagot lehet szórni rá.
Tepsiben 20 percig hagyjuk kelni,
Majd mehet a sütőbe 190 fokon előmelegítve középső rácson 25-30 perc
A tört burgonyát a tojással, sóval, borssal, liszttel összedolgozzuk. Nem baj, ha kicsit ragad. Majd lisztes kézzel golyókat formálunk belőle, és a tenyerünkben ellapítjuk. Nem túl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a langyos, cukrozott tejben felfuttatom. Az 50 dkg lisztet egy nagy tálba szitálom, hozzáadom a két tojássárgáját. a sót Annyi langyos tejjel dagasztom be, hogy közepe...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz olajon pirítsuk le a vöröshagymát és a fokhagymát. Hozzá adjuk a darált hús és fedő alatt megpároljuk. Közben meg sózzuk, de nem annyira mert a krémsajt is sós. Hozzá adjuk a kr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát sós vízben megfőzzük, összetörjük és hagyjuk kihűlni. Ezután összekeverjük a többi összetevővel, annyi lisztet hozzátéve, hogy ne ragadjon a kezünkre a tészta. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes