Húshoz
2 db csirkemell
4 dl étolaj
Bunda
9 evőkanál liszt
1 db tojás
1 evőkanál étolaj
1 kiskanál só
fél csomag sütőpor
fél dl víz
Máz
20 dkg Globus Ketchup
3 evőkanál méz
1 kiskanál chilipor
5 evőkanál fehér szezámmag
A húst felkockázzuk. A bunda hozzávalóit sűrű masszává keverjük egy tálban, beleforgatjuk a szeletekre vágott húst. Közben elkészítjük a mázat. A ketchupot, mézet, szezámmagot, és a chilliport kikeverjük.
A húst olajban kisütjük, kéztörlőn lecsepegtetjük, majd a mázba forgatjuk. Tálra tesszük. Tálaljuk.
Tojásos rizzsel tálaljuk.
A csirkehúst megtisztítjuk és egy nagy tálban, kevés olajjal meglocsoljuk, majd a sültcsirke fűszersóval és fokhagymaporral fűszerezzük. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy átvegy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkecombot megmosom megtisztítom. A lisztet összekeverem a fűszerekkel, a sóval és a zúzott fokhagymával. Egy közepes tűzálló tálat kikenek vajjal, a csirkecombokat megmártom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKókuszzsíron elkezdjük pirítani a felvágott csirkemellfilét. Miközben pirul, hintsd meg fahéjjal és ne felejtsd el sózni sem! Mikor a hús kifehéredett, hozzáöntöd a reszelt almát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy evőkanál cukrot karamellizálunk, majd hozzáöntjük a bort és egy narancs kifacsart levét. Addig hagyjuk a tűzhelyen, amíg a cukor teljesen fel nem olvad. A kacsa maradhat egész...
Elkészítési idő: 3-4 óra Nehézség: Könnyű