Hozzávalók
Hozzávalók:
2,5 kg közepes méretű kovászolni való uborka
6 dkg só
2 csokor kapor
25 dkg kenyér
1 nagy fej fokhagyma
2 l meleg víz
1 db 3 literes befőttes üveg
Elkészítés: Az üveg aljába teszek egy csokor kaprot. Az uborkákat a mosogatóban vízbe rakom. Mindegyiket alaposan megdörzsölöm a kezemmel, és levágok a két végéből kb. 1-1 cm-t, majd 3 helyen hosszában végigvágom az oldalát, hogy jobban átjárhassa majd a sós víz.
Bepakolom őket az üvegbe, és rádobálom a nagy fej fokhagyma megpucolt gerezdjeit. A tetejére rakom a másik csokor kaprot, felöntöm kb. 2 liter sós meleg vízzel, hogy teljesen ellepje az uborkát, és a tetejére teszem a kenyeret. A vízet mindig megkóstolom, és akkor elég sós, ha olyan, amilyennek a kész uborkát szeretném.
Az üveg tetejére egy kistányért helyezek és kirakom a napra. Éjszakára is kint hagyom. Nagy melegben maximum 3 nap alatt megérik. Ha jónak gondolom, akkor óvatosan kiveszek egy darabot belőle, és megkóstolom. Ha tényleg elég érett, akkor leszedem róla a kenyeret és a kaprot. Az uborkákat műanyag dobozba teszem, ráöntöm a levét egy szűrőn keresztül, hogy kenyér ne mehessen már bele, és rádobálom a fokhagymákat is.
VÍZ NEM KELL HOZZÁ!!! Mindent legyalulok vagy szeletelek, összekeverem alaposan a sóval. Másnapig állni hagyom és belekeverem az ecetben feloldott cukrot vagy annak megfelelő éd...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűHidegen összekeverjük a hozzávalókat a zöldségeken kivételével, addig amíg a só és a cukor el nem olvad. - Beletesszük az uborkát, paprikát ( akár káposztával töltöttet is), fokha...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KözepesA paradicsomokat vágjuk tetszőleges nagyságúra. A hagymát aprítsuk össze. Egy tálban keverjük össze a balzsamecetet, az olívaolajat, az apróra vágott hagymát, a sót és a borsot....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűpiros paprikát sütőben megsütjük. Minél húsosabbat használunk annál jobb. Sütés után zárható edénybe tesszük, vagy letakarjuk fóliával, és kicsit megsózzuk. A gőzben elválik a héja...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz