Krémhez: 20 dkg dió
1/2 dl. olaj
2 evőkanál méz
25 dkg. étcsokoládé
2,5 dl. tejszín
Pite tésztát készítünk. Kihűtjük!
A tejszínt felforraljuk, majd a tűzről levéve bele tesszük az apróra tördelt csokoládét. Addig keverjük amíg szép, fényes bársonyos krémet kapunk.
A diót az olajat és a mézet turmixban vagy aprítógépben sima péppé keverjük és a csokoládékrémhez adjuk.
A kihűlt tésztára kenjük:
Készíthetjük linzer tésztából is. A recept kis méretű tepsire vagy pitesütő formára szól.
Fél dió gerezdekkel díszítjük, tejszínhabbal is tálalhatjuk.
Finomabb és jobban szeletelhető ha az elkészítés után pár órára a hűtőbe tesszük!
1. Az almákat megmossuk és meghámozzuk, kiszedjük a magházat, és nem túl vékony szeletekre vágjuk. 2. A tojásokat és a cukrot keverőtálba öntjük, és robotgéppel magas fokozaton...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztjuk a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a kakaót és a vizet is, simára dolgozzuk. Ezt köve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéket egy csipet sóval és a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a pergelt diót, és kisebb adagokban a lisztet is. A masszát osszuk két részre. Tegyük egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű