Tészta
60 dkg liszt
30 dkg vaj
40 dkg cukor
1 dl tej
2 dkg élesztő
1 kk szódabikarbóna
1/2 dl rum
Töltelék
40 dkg dió (dejó)
40 dkg sárgabarack lekvár
tetejére
tortabevonó
A lisztet elmorzsolom a vajjal, hozzáadok 10 dkg cukrot, a tejben felfuttatott élesztőt, a két tojás sárgáját, a szódabikarbónát és a rumot, Jól összegyúrom.
a diót ledarálom, hozzákeverem a többi cukrot.
A kidolgozott tésztát 3 részre osztom, és 2 mm vastagságú kinyújtom.
vékonyan kivajazott sütőlapra teszem, meg kenem a lekvár felével. ráteszem a dió felét. Ezután ráteszem a másik lapot, meg kenem a maradék lekvárral és ráteszem a diót., majd beborítom a 3. lappal, meg szurkálom villával a tetejét,
Pihentetem, utána kis lángon kb 40-50 percig sütöm.
A kihűlt tésztát bevonom a felolvasztott torta bevonóval.
1. Egy-másfél liter vizet forralj fel a cukorral, fahéjjal és egy csipet sóval. 2. Tedd bele a megmosott gyümölcsöt (meggyet, cseresznyét, szilvát, feldarabolt körtét, almát),...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet, a tejet és a cukrokat összekeverjük és a megmosott rizst megfőzzük benne. A mikor majdnem kihűlt, hozzákeverjük a tojássárgákat, a puha margarint, a reszelt citromhéjat...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 Az darált kekszet, a diót keverjük össze egy tálban. 2 Annyi lekvárt adjunk hozza, amíg jól formálható masszát tudunk gyúrni. 3 Miután összeállt a massza, készítsünk kisebb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paradicsomok szárát kimetsszük, majd a szemeket megmossuk, elnegyedeljük és turmixoljuk. Utána átszűrjük, így sem a magja, sem a héja nem kerül a levesbe. Az olajat kissé megf...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű