menu

Családireceptkönyv.hu

Aszalt paradicsom


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Az apró paradicsomokat (ha van lehetőségünk, vásároljunk sárgát is, így sokkal színesebb lesz a salátánk tőle) vágjuk kétfelé. Tegyük vágásfelületével felfelé egy sütőpapírral borított tepsire, majd enyhén szórjuk meg tengeri sóval, daráljunk rá borsot, hintsük meg szárított oregánóval és kakukkfűvel. Csorgassuk meg olívaolajjal és tegyük a sütőbe. A sütőt kapcsoljuk hőlégkeveréses funkcióba, és állítsuk 60 fokra. Időnként nyissuk ki a sütő ajtaját, hogy a pára ki tudjon jönni, majd aszaljuk körülbelül 3-4 órán keresztül. Az így megfonnyadt paradicsomokat hagyjuk még egy éjszakát a tepsin, utána tegyük befőttes üvegekbe. Tegyünk hozzá per gerezd fokhagymát, majd öntsük fel olívaolajjal. Hűtőszekrényben tároljuk a felhasználásáig, ott egy-két hétig eltartható.

Elkészítés:


Felhasználása:

Én meleg spenótsalátát készítettem, erre került belőle. De belesüthetitek kenyérbe, vagy egész egyszerűen sajtok mellé elfogyaszthatjátok.
Hozzávalók:

3 mozzarella golyó
50 dkg friss spenótlevél
10-12 szem aszalt paradicsom
2 gerezd fokhagyma
bors
őrölt szerecsendió
csipetnyi só
olívaolaj

Trükkök, tippek, praktikák:


Elkészítés:

Felforrósítunk egy pár evőkanál olívaolajat, majd beletesszük a vékonyra felvágott fokhagymát. Ezután beletesszük a serpenyőbe a megmosott spenótleveleket és állandó kevergetés mellett addig hagyjuk a tűzön, amíg megfonnyad. Kevés sóval, szerecsendióval és borssal ízesítjük.

Tegyük egy nagy tányérra, majd tépkedjünk a tetejére a mozzarellából. Rakjunk mellé aszalt paradicsomot. Rozmaringos focacciával kínáljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anita
Diós sütőtökkel töltött padlizsán
Diós sütőtökkel töltött padlizsán

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Vágjuk félbe a padlizsánokat, és egy kanál segítségével vájjuk ki a belsejét a szélektől 1 cm-ig. A kivágott padlizsánhúst aprítsuk fel és egy t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sült édesburgonya vörös lencsével
Sült édesburgonya vörös lencsével

1. Melegítsük elő a sütőt légkeveréses fokozaton 200 fokra. Tegyük az édesburgonyákat egy tepsibe és süssük őket 40 perc alatt puhára. Közben forrósítsuk fel az olajat közepes hőfo...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hummusz
Hummusz

A konzervet lecsöpögtetjük, de megtartjuk a levét. Az összes hozzávalót robotgépbe tesszük vagy rúdmixerrel krémesen simára pürésítjük. Ha túl sűrű, hozzáöntünk a csicseriborsó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Rántott cukkíni tekercs
Rántott cukkíni tekercs

A cukkininek levágjuk a két végét annyira, hogy egy kicsit nagyobb legyen a maradék zöldség, mint egy bacon, és meghámozzuk. Ehhez a lépéshez szükséges egy jó hámozó, amivel szép...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk