Az apró paradicsomokat (ha van lehetőségünk, vásároljunk sárgát is, így sokkal színesebb lesz a salátánk tőle) vágjuk kétfelé. Tegyük vágásfelületével felfelé egy sütőpapírral borított tepsire, majd enyhén szórjuk meg tengeri sóval, daráljunk rá borsot, hintsük meg szárított oregánóval és kakukkfűvel. Csorgassuk meg olívaolajjal és tegyük a sütőbe. A sütőt kapcsoljuk hőlégkeveréses funkcióba, és állítsuk 60 fokra. Időnként nyissuk ki a sütő ajtaját, hogy a pára ki tudjon jönni, majd aszaljuk körülbelül 3-4 órán keresztül. Az így megfonnyadt paradicsomokat hagyjuk még egy éjszakát a tepsin, utána tegyük befőttes üvegekbe. Tegyünk hozzá per gerezd fokhagymát, majd öntsük fel olívaolajjal. Hűtőszekrényben tároljuk a felhasználásáig, ott egy-két hétig eltartható.
Felhasználása:
Én meleg spenótsalátát készítettem, erre került belőle. De belesüthetitek kenyérbe, vagy egész egyszerűen sajtok mellé elfogyaszthatjátok.
Hozzávalók:
3 mozzarella golyó
50 dkg friss spenótlevél
10-12 szem aszalt paradicsom
2 gerezd fokhagyma
bors
őrölt szerecsendió
csipetnyi só
olívaolaj
Elkészítés:
Felforrósítunk egy pár evőkanál olívaolajat, majd beletesszük a vékonyra felvágott fokhagymát. Ezután beletesszük a serpenyőbe a megmosott spenótleveleket és állandó kevergetés mellett addig hagyjuk a tűzön, amíg megfonnyad. Kevés sóval, szerecsendióval és borssal ízesítjük.
Tegyük egy nagy tányérra, majd tépkedjünk a tetejére a mozzarellából. Rakjunk mellé aszalt paradicsomot. Rozmaringos focacciával kínáljuk.
A karfiolt rózsáira szedjük, a burgonyát kockára vágjuk és sós vízben puhára főzzük ( figyeljünk, mert a burgonyának több időre van szüksége ). Leszűrjük és krumplitörővel összetö...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű1.A csicseriborsót beáztatjuk egy éjszakára, másnap lecsöpögtetjük, aprítógépben finomra daráljuk. 2. Hozzáadjuk a tojást, az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, fűszereket,...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA sütőt 170 fokra előmelegítjük. Egy egy 30 x 20 cm-es tepsit vajjal kikenünk. A tojást egy nagy tálban felverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, simára keverjük, majd a cukkin...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCsak alá kell a szaftot megcsinálni és közben 10-15 percenként átlocsolni.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű