90 dkg csirkecomb-filé
15 dkg krémtúró (zöldfűszeres vagy körített)
15 dkg szeletelt bacon
1 kg burgonya
1 db vöröshagyma
2-3 szál friss rozmaring
só, bors
A sütőt 225ºC fokra előmelegítjük.
A megtisztított burgonyát és a hagymát vékony szeletekre vágjuk, tűzálló tálba tesszük, és kissé megsózzuk. A csirkecombokat gyengén kiverjük, majd besózzuk, borsozzuk. Minden húsdarabra egy teáskanálnyi túrókrémet teszünk, összehajtjuk, és körbetekerjük egy szelet baconnel. A roládokat a burgonyára tesszük, és megszórjuk az apróra vágott rozmaringgal.Baconba tekert aszalt szilvát is szoktam közé sütni, isteni, előtte a szilvát tejbe kell áztatni.
A sütő alsó részén kb. 50 percig sütjük, míg a hús átsül, a bacon pedig szép piros és ropogós lesz.
Jó étvágyat!!!!
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. Összegyúrjuk és hagyjuk kelni. A csirkemellet apró kockákra vágjuk, bepácoljuk az ízlés szerint készített pácba. Kis idő múlva olajban meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst befűszerezzük és ha van rá lehetőség, állni hagyjuk néhány órát. A zöldségeket megtisztítjuk, csíkokra, illetve cikkekre vágjuk, a kelbimbót félbe, ha túl nagyok. Kizsírozo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemelleket csíkokra vágjuk, kevés olajon kezdjük sütni, sóval, borssal, tetszőleges fűszerrel ízesítjük. Kevés vizet öntünk alá, lefedve, készre sütjük. Egy mélyebb serpenyőb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hússzeleteknek mindkét oldalát kevés olajon átsütöm, majd kiszedem. Megpárolom a visszamaradt olajon az apróra vágott vöröshagymát, az összezúzott fokhagymát, a karikára vágott s...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes