25 dkg túró
1/4 teáskanál őrölt bors, fokhagymapor, hagymakrém, só
1. A túrót nyomd át egy szitán, hogy krémes állagú legyen, és ne legyenek benne nagyobb darabok, majd keverd össze a fűszerekkel.
2. Egy közepes, nem tapadós felületű tepsit melegíts elő, tedd a forró sütőbe 1-2 percre.
3. A megmelegített felületre rakj 1/2 teáskanálnyi halmokat, hagyj közöttük elég helyet, hogy szétfolyhassanak, és tedd vissza a 180 fokos sütőbe 1-2 percre. Ezután egy spatulával szedd fel az aljáról a chipszeket, és süsd még 20-30 másodpercig.
Kb. 90 db chips jön ki az adott mennyiségből.
Mióta van kenyérsütőgépem, abban dagasztatom a tésztát. Előtte kézi mixerrel készítettem. Lágyabb kelttésztát készítek, hagyom duplájára kelni. Lisztezett deszkára borítom, ketté v...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, a borsot, a tojássárgákat, valamint a darált tepertőt, majd összemorzsoljuk. Közben meglangyosítjuk a tejet és felfuttatjuk benne az éle...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2 dl langyos tejben (tegyük bele a cukrot) felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóival, a maradék langyos tejjel bedagasszuk. Konyharuhával le...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk 6 cipót készítünk belőle. A margarint a sóval, tojássárgájával kikeverjük és hozzáadjuk a reszelt sajtot. A cipókat egyenként kisodorjuk 40...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű