menu

Családireceptkönyv.hu

Házi kifli


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 8 db
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:



35 dkg liszt
2.5 dl tej
2.5 dkg friss élesztő
2.5 dkg vaj v. margarin (olvasztva)
1 teáskanál cukor
1 teáskanál só

+ 1-2 ek tej

Elkészítés:



Az élesztőt felfuttatom a meleg, cukrozott tejjel.
A lisztet beleöntöm egy keverőtálba, mehet hozzá a só, és az olvasztott vaj. Majd az élesztős tej is.
Pár perc alatt készre dagasztjuk a tésztát.
Mikor kész a tészta, kettéosztjuk, kinyújtjuk.

A lapokat 4 részre vágjuk, és egyenként tovább nyújtjuk őket, amilyen vékonyra csak lehet.
A szélesebb részénél kezdve feltekerjük, kifli alakúra formázzuk, és sütőpapíros tepsibe tesszük. A tetejét megkenjük kevés tejjel.
Melegítsük be a sütőt 200-210 fokra, (alul-felül sütés) és a sütő aljába egy másik tepsibe tegyünk vizet.
A kifliknek elég csak addig kelniük, amíg a sütő melegszik.
Süssük a kifliket 15-20 perc alatt aranybarnára.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Zsúrkenyér
Zsúrkenyér

Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk a cukorral. A lisztet mély tálba szitáljuk. Beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a vajat, a tojást, beleszórjuk a sót. Addig gyúrjuk, míg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anikó
Kenyér /3.
Kenyér /3.

Mindent összekeverni.Dagasztani,puha,formázható tészta.Keleszteni 40-60 perc./duplájára/.Formázni,edény,papír tészta 40 perc pihenés. 30 perc után bevágni. Sütő 230 fok kenyeret s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Bedő
Püspök kenyér
Püspök kenyér

A lisztet, a tejet, az olajat, a cukrot, a tojást, a citromhéját és a sót mély tálba tesszük. Az élesztőt finomra elmorzsoljuk és rászórjuk. A tésztát addig dagasztjuk, amíg a té...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Zürichi kenyér II.
Zürichi kenyér II.

A sütés előtti este alaposan összekeverjük a kovász hozzávalóit. (Keményebb tészta lesz.) 20 fokon egész éjszaka hagyjuk pihenni. (Kovász híján 5 g élesztőt használunk.) Kenyérsü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk