1kg liszt
1 kocka élesztő
2 csapott teáskanál só
egy kevés cukor
tejföl
sajt
fokhagyma
1 L olaj
Először durvára vágott fokhagymát felöntünk egy adag napraforgóolajjal, hogy a kész lángosokat ezzel a finom fokhagymás olajjal tudjuk bekenegetni. Érdemes a sütés előtt, vagy még korábban megcsinálni a löttyöt, hogy minél intenzívebb íze legyen mire sorra kerül!
Az élesztőt kevés cukorral és a kb 1 dl. langyos vízzel felfuttatjuk. Ha az élesztőnk nem futna fel, akkor érdemes víz helyett langyos tejjel próbálkozni! A felfutott élesztőhöz ozzágyúrjuk a lisztet, a sót és annyi langyos vizet, hogy lágyabb tésztát kapjunk, mint amikor mondjuk kalácsot sütünk. Ha nem elég kezelhető a tészta, adjunk hozzá egy kevés olajat.
1 órán át kelesztjük, majd gombócokat formázunk belőle. Belisztezett nyújtódeszkán letakarjuk egy konyharuhával, és további 15 percen keresztül kelesztjük. Forró (de nem TÚL forró) olajban aranybarnára sütjük a lángosokat. Alaposan lecsöpögtetjük és forrón tálaljuk. Sajttal, tejföllel, és fokhagymával ízesítjük.
http://streetkitchen.hu/2014/09/04/hazi_langos_recept
100 ml tejet langyosra melegítjük. Elkeverjük 25 g cukorral. A lisztet egy tálba tesszük. A közepébe egy mélyedést nyomunk. A mélyedésbe belemorzsoljuk az élesztőt, rá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kenyérsütő üstjébe öntöm a 3 dl langyos vizet, teszek bele 1 tk cukor, 1 tk só, 3 ek olaj,1 tk ecet, erre öntöm a 1/2 kg lisztet, a liszt közepébe kis lyukat csinálok és ebbe mor...
Elkészítési idő: kb 2 óra Nehézség: Könnyű18 db kis fánkocska sült belőle... Langyos cukros tejbe morzsolom az élesztőt, meleg helyen felfuttatom. A lisztet összekeverem a porcukorral, hozzáadom az olvasztott vajat, tojá...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes1. A 2/3 bögre meleg vízben feloldjuk az élesztőt és a cukrot. Gyakorlatilag belekeverjük. 2. Ezután jöhet az összes többi hozzávaló, annyi hogy csak két bögre lisztet borítsunk h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű