30 dkg kilófaló kelt tészta liszt
1 cs. instant élesztő vagy
kb. 1 dkg friss élesztő
1 dkg fruktóz
1 dkg só
fél ek. folyékony édesítőszer
3 dl meleg tej
1,5 dkg light margarin
20 dkg darált parasztsonka
A tejet a margarinnal összemelegítjük.
A lisztbe morzsoljuk az élesztőt (nem kell futtatni, csak
morzsold bele!), adjuk hozzá a többi összetevőt is (a
sonkát kivéve), a legvégén a margarinos tejet!
Kézzel vagy géppel dagasszunk szép sima tésztát,
ekkor keverjük bele a finomra darált sonkát!
Kelesszük meg fél óra alatt, gyúrjuk át, kelesszük újra!
Osszuk két cipóra: egyszerre egyiket nyújtsuk kb.
25x35 cm-es négyzetté, és derelyevágóval szabjunk
5x5 cm-es kockákat! Összesen kb. 60 db lesz.
Pici olajat melegítsünk teflonserpenyőben, és süssük
meg rajta a kis kockák mindkét felét! Ha picit bővebb
olajat használunk, szépen fel is
fújódhatnak.
Magában is fogyaszthatók, vagy főzelékek mellé
kísérőnek. Nagyon-nagyon finom.
A karfiolt forró vízben főzd puhára. Egy botmixerrel vagy krumplinyomóval pürésítsd össze. Fontos, hogy a karfiolt alaposan szűrd le előtte! 2. Add hozzá a többi hozzávalót és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 160 fokra. A karfiolt szedjük rózsáira. Egy nagy lábasban forraljunk vizet, jól sózzuk meg. Tegyük bele a karfiolt, majd főzzük 4-5 percig. Amikor megfőtt...
Elkészítési idő: 10+45 őerc Nehézség: KönnyűA 300 ml rizst pici olajon megpirítottam, majd felengedtem 600 ml vízzel és tettem bele sót, kurkumát. Amikor a víz forr, akkor kicsire veszem a lángot és megpárolom. Hagyom kicsit...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes