10 dkg szalonna
1 kg krumpli
0,5 kg lebbencstészta
víz,só
A szalonnát zsírjára pirítom,hozzá adom a felszeletelt krumplit. Felengedem vízzel,ha akarom teszek hozzá erőspaprikát,sót. Ha megfőtt a krumpli,rárakom a lebbencset,hogy a víz 1 ujjnyira ellepje. Fővés közben elkezd sűrűsödni,közben kavargatjuk. Később ha már nagyon sűrű,akkor a bográcsot emelgetve forgatjuk át. Szépen körbepirítjuk.
A zellergumókat alaposan megmossuk, és héjában megfőzzük. Utána meghámozzuk, és félujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Citromléből 1 kanál olajjal, sóval, borssal páclevet készítünk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sonkát apró kockákra vágjuk, megpirítjuk, majd félretesszük. A maradék zsírban üvegesre pároljuk a vöröshagymát, fokhagymát, és megfonnyasztjuk rajta a friss spenótot. A fetá...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, lereszeljük, tálba tesszük. Hozzáadjuk az összes többi alapanyagot, összekeverjük, és egy krumplinyomóval alaposan összetörjük, vagy haszná...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA céklát megmossuk, alufóliába csomagoljuk, és 200 fokra előmelegített sütőben legalább 1,5 órát sütjük. Kiszedjük, lehúzzuk a héját, és hagyjuk kicsit hűlni. Közben bekeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz