menu

Családireceptkönyv.hu

Töltött tojás a sütőből


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 4 személyre (fejenként 4 fél tojás):
8 nagy tojás
1 zsemle
1 közepes fej vöröshagyma
1 doboz tejföl
marék petrezselyem
mustár

bors
tetszés szerint vékony sajtszeletek

Elkészítés:


A zsemlét annyi tejben, hogy ellepje, beáztatjuk.
A tojásokat enyhén sós vízben keményre főzzük, megpucoljuk és félbevágjuk. A sárgákat óvatosan kiemeljük egy külön tálba és villával összenyomkodjuk.
A megtisztított hagymát belereszeljük, majd az alaposan kinyomkodott, összemorzsolt zsemlét is a sárgához keverjük. Sóval, borssal, mustárral, kedvünk szerint ízesítjük.
Annyi tejfölt adunk hozzá, hogy lágy, tölthető masszát kapjunk. Beleadjuk az apróra összevágott petrezselymet és a tojásfeleket megtöltjük vele. Egy jénai, vagy más tűzálló tálat vékonyan kivajazunk és belehelyezzük, lehetőleg szorosan egymás mellé, a tojásfeleket.
Tejföllel bőven meglocsoljuk őket.
A sajtszeletekből annyi keskeny csíkot vágunk, ahány tojásfelünk van, összegöngyölítjük és beleszúrjuk a töltelékbe. Díszíthetjük petrezselyemlevelekkel. Esetleg besamell mártással is leönthetjük.
200 fokos sütőben kb. 20 perc alatt enyhén pirulásig sütjük.
Melegen ajánlom, nagyon finom, elronthatatlan, örök darab a listámon..

Trükkök, tippek, praktikák:


Igyekszem hozzávalónak jó nagy tojásokat venni, bár ez időnként feladat elé állít. A belevalók variálhatók, néha apróra vágott sonkát, gombát vagy szardellát is teszek bele. Jó ropogós baguette-ot, vagy friss, magamsütötte gyökérkenyeret kínálok mellé.
Ha véletlenül marad belőle, hidegen is kiváló!
Főételként, étvágytól függően, természetesen több tojással számoljunk...

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Francia zöldséges pite
Francia zöldséges pite

Először az omlós tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, a vajat előzetesen szobahőmérsékleten puhítjuk. Lisztet átszitáljuk, kevés sajttal kis pikantériát adunk a tésztának, maj...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
KARFIOLFASÍRT
KARFIOLFASÍRT

A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és burgonyatörővel áttörjük. Mikor langyosra hűlt, a tojásokat és a zsemlemorzsát is hozzákeverjük. Ha nem elég szi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anikó
Céklás pesto
Céklás pesto

1. Vizet forralunk és belerakjuk főzni a céklát, ami kb 25-30 perc alatt puhára fő. Ekkor kivesszük a vízből, kihűtjük és megtisztítjuk. 2. Aprítógépbe tesszük a kisebb darabokr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kelkáposzta fasírozott
Kelkáposzta fasírozott

A kelkáposztát sós vízben majdnem puhára főzzük. Kicsit maradjon roppanós, majd kihűtjük. • A felvágottat összekeverjük a reszelt sajttal, ízesítjük, majd hozzáadjuk a felvert toj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk