Tartármártás:
1 dl olaj,
1 tojás sárgája
1 ek. porcukor
1 ek. mustár
1 kk. só
2 dl tejföl
pici bors
A hozzávalókat a fenti sorrendben alaposan összekeverjük.
6 db főtt tojás
20 dkg gépsonka
4-5 db savanyú uborka vagy 1 db zöldpaprika
1-2 fej lila hagyma
1 db alma
1 db húsleveskocka
2 ek. zselatin
Ezeket felkockázzuk és kb. 2 dl tartármártással összekeverjük. 1 dl vízben felfőzzük a leveskockát,majd a zselatint feloldjuk benne. Hozzá öntjük a tartáros keverékhez és őzgerinc formába öntjük,amit folpackkal béleltünk ki. Dermesztjük.
A burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és felkarikázzuk. A tojásokat keményre főzzük. A szalonnát apróra vágjuk és megpirítjuk, majd kiszedjük a zsírból. A kolbászt vékony...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA római tálat előző este hideg vízbe beáztatjuk. Az így előre beáztatott római tálat kibéleljük a vékonyan felszeletelt szalonnával, és az apróra vágott vöröshagyma felét rászórjuk...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűÖsszegyúrjuk a tészta hozzávalóit úgy, hogy elég kemény tésztát kapjunk, majd betesszük a hűtőbe pihenni. Eközben kevés olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, rátesszük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megpucoljuk, majd sajtreszelőn reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a tojásokat, sót és annyi lisztet, hogy keményebb állagú tésztát kapjunk. Ízlés szerint adunk még hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű