menu

Családireceptkönyv.hu

Waldorf saláta


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 2 főre: 2 nagy szem savanykás alma, fele ennyi zeller, 1 marék dió, só, zúzott színes bors, 2 tk citromlé, 2 ek tejföl, 2 ek majonéz

Elkészítés:


A zellert hámozzuk meg, majd vágjuk leheletnyi vékony szeletekre.
A szeleteket vágjuk csíkokra, azokat pedig apró kis kockákra.
TIPP: Az eredeti Waldorf salátába angol szárzellert használnak, de zellergumóval is nagyon finomra készíthető. Lényeg, hogy a zellert vágjuk apró darabokra, mert így sokkal finomabb, lágyabb lesz az íze.
Az almát hámozzuk meg és vágjuk kockákra.

A diót üres serpenyőben pirítsuk meg, és tördeljük kisebb darabokra.
Az almát és a zellert locsoljuk meg a citromlével.
Sóval, borssal ízesítsük.
A tejfölt keverjük ki a majonézzel, majd keverjük el a zöldségben.
Minimum 1 órára tegyük a hűtőbe.

Trükkök, tippek, praktikák:


https://www.facebook.com/krisztina.dublinszkinevirag/posts/370597629681326

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dóra
Narancsos-pirított diós saláta
Narancsos-pirított diós saláta

A jégsalátát kisebb darabokra tépkedtem, a répát zöldséghámozóval vékonyka csíkokra vágtam,és hozzáadtam a rukkolát. A diót száraz serpenyőben kissé megpirítottam, így sokkal finom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Tzatziki
Tzatziki

Rakj egy szűrőt egy nagyobb tál tetejére. Tedd bele a joghurtot, és csepegtesd le két-három óra alatt. Az uborkát mosd meg, meghámozni nem szükséges. Reszeld le, jól sózd be, és pi...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar TOJÁSKRÉM
TOJÁSKRÉM

A kemény tojásokat meghámozzuk, és egész apróra vágjuk. Ha van tojásvágónk, először keresztben, majd hosszában tesszük bele a hámozott tojást, akkor pont jó kis kockákra vágja.) Ös...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Apaci
Káposztasaláta
Káposztasaláta

A káposztát apróra vágjuk, vagy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A répát és a hagymát is felaprítjuk és hozzákeverjük. A majonézt, a tejfölt, az ecetet és a fűszereket összedolgozz...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk