3 közepes gombafej, megtisztítva
fél citrom leve
só
A krémhez:
3 dkg vaj
fél csokor tárkony, finomra aprítva
fél csokor petrezselyem, finomra aprítva
fél csokor metélőhagyma, finomra aprítva
2 főtt tojás, lereszelve
1 piros húsú paprika, kis kockákra vágva
A megtisztított gombafejeket sós citromos vízben leforrázzuk, majd lecsepegtetjük és leszárítjuk A vajat habosra kikeverjük, és a finomra aprított zöld fűszerekkel összedolgozzuk, majd a reszelt tojást beleforgatjuk. A krémet csillagcsöves nyomózsákba tesszük és a gombafejekbe töltjük a masszát. Piros színű paprikakockákkal megszórva és metélőhagymával díszítve tálaljuk.
Fűszersó készítés házilag 1 kilogramm finom só 30 gramm fokhagyma granulátum 1 teáskanál szárított petrezselyem 1 teáskanál oregánó 1 teáskanál bazsalikom 1 teáskanál őrölt...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű1. Megmossuk a padlizsánokat, végüket levágva zöldséghámozóval megtisztítjuk őket. Hosszában kb. 1/2-1 centis szeletekre vágjuk és egy tálban besózva félretesszük legalább 10 percr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát olajon megpirítjuk, hozzáadjuk az összevágott paprikát,paradicsomot (hámozva), majd a kockára vágott cukkinit. Puhára pároljuk, sózzuk,vegetázzuk. A rizst olajon megpirít...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű