1 póréhagyma, kis darabokra vágva
1 szelet durvára reszelt sütőtök
2 cukkini (nem meghámozva) durvára reszelve
1 durvára reszelt burgonya
1/2 kocka feta/bolgár sajt
2 tojás
1 csésze zsemlemorzsa
néhány szár apróra vágott kapor (kihagyhatatlan, csodás íze és illata van)
5 evőkanál apróra vágott dió (szuper ízt és ropogósságot ad)
egy kis só (nem sok, mert a feta sajt is sós)
A zöldségek előkészítése (vágás és reszelés) után mindent egy tálba tesszük
Hozzáadjuk a zsemlemorzsát és a a tojásokat, majd jól összekeverjük.
Sütőpapírt helyezünk egy tepsibe, és gombócokat formálunk a zöldségmasszából.
180 fokra előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük, míg a pogácsák aranylóak lesznek.
Istenien finom, hogy még tálalás előtt, a tepsiből elkapkodjuk…
A lencsét kiválogatjuk, megmossuk, 1-2 órára beáztatjuk. Az apróra vágott vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk, meghintjük pirospaprikával, és gyorsan felöntjük vízzel vagy ha...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűA lencsét odateszem főzni, annyi vízzel, hogy ellepje. Teszek hozzá babérlevelet egy kis fej vöröshagymát. Nem áztatom előre a lencsét hamar puhul. ha elkészült berántom, ízesítem...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 nagy fej vöröshagymát, és egy kisebb fej káposztát (kb 1 kg) felcsíkozok, majd az egészet felteszem fedő alatt főni annyi vízben, ami éppen ellepi. Kb fél óra, míg megpuhul. Ekko...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA vöröshagymát kockára vágom és a zsíron megpirítom. Felöntöm a vízzel, belekeverem az összes fűszert a lencsèt, a több darabra vágott épát, félbe vágott krumplit. 1 órát főzöm,...
Elkészítési idő: 1.5 óra Nehézség: Könnyű