• 50 dkg csirkemáj
• 1 szál sárgarépa
• 1 szál fehérrépa
• 30 dkg zöldborsó
• 1 fej vöröshagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• 2 ek étolaj
• 1 tk ételízesítő
• 1 ek petrezselyemzöld
• 1 bögre rizs
• ízlés szerint só
• ízlés szerint őrölt bors
Kuktafazékban, az olajon megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd hozzáadom a rizst, zöldborsót és a felkockázott répákat. Megszórom ételízesítővel, pár percig erős tűzön pirítom, majd hozzáadom a kis darabokra vágott csirkemájat.
Meghintem frissen őrölt borssal, petrezselyemzölddel és addig pirítom, hogy a máj kifehéredjen. Ezután felöntöm 1,5 bögre forró vízzel, majd összekeverem. Szükség szerint sózom és a kuktát lefedve, készre párolom.
Egyik lábosban kevés olajon megpirítom a kockára vágott hagymát és fokhagymát. Hozzáadom a darálthúst, egy kicsit együtt pörkölöm majd rádobom a kockára vágott paprikát és paradics...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA húst megmossuk, csíkokra vágjuk. Az apróra vágott füstölt szalonnát egy mélyebb lábasban az olajon kisütjük. Az apróra vágott hagymát is megdinszteljük a zsiradékon, rátesszük a...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk és fűszeres vízben 5 percen át főzzük, majd leszűrjük. A májat megtisztítjuk és 5 percen át főzzük, leszűrjük és a burgonyához...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa marha vagy sertés húst kockára vágom,a csirkét darabjaira szedem,a hagymát apró kockára,a fokhagyma gerezdeket 4 felé vágom és 1 nagy kanál zsíron meg fonnyasztom,rá teszem az ap...
Elkészítési idő: 1,10 óra Nehézség: Könnyű