2 liter házi tej
1,5-2 kk citromsav
1 ek tengeri só
2 liter házi tejet felforralunk lassú tűznél és mikor kezd felhabzani, akkor elzárjuk és beleteszünk 1,5 -2 kávés kanál citromsavat és egy evőkanál tengeri sót , én tettem bele kicsi kurkumát,hogy sárgás színe legyen.Aztán fedőt rá és hagyjuk állni 5 percet.Aztán szétválik az író és a túró egymástól elvágjuk a lében késsel és aztán szitán vagy gézdarabon átöntjük,hogy a leve lecsorogjon.Felkötjük,hogy csöpögjön ki belőle a leve.Fél óra múlva már kiveheted és akár eheted is.Én egy kis tálba tettem gézestül és tettem rá súlyt reggelig hagytam. Most kóstoltuk, és hasonló,mint a gomolya sajt.Nagyon finom.Egészségetekre.
Ez egy 40X20 cm vágódeszkán van , sajna nem mértük le , szerintem 38-40 dkg lehet a súlya.
A húst szeletelés után kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk a szeleteket. A paprikát felcsíkozzuk, a kolbászt szeleteljük, a sajtot szintén. A hús szelet közepére rakosgatjuk a tölte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy kicsi lábasban felteszem a reszelt szappant olvadni annyi forró vízzel ami ellepi (ez nem számottevő mennyiség, de a 2,5 literen kívül értendő), majd közepes lángon lassan keve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSütőpapírral bélelt tepsibe raktam a szeletelt sajtot úgy, hogy kissé fedjék egymást, megszórtam a reszelt sajttal és 2 percre meleg sütőbe tettem, épp csak, hogy kissé összeolvadj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A zsiradékon (olajon) a hagymát üvegesre pirítjuk és hozzáadjuk a szeletet gombát. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérlevelet és szegfűbo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű