5-6 db libaszárnytő
5-6 db burgonya
Olaj vagy zsír
Fűszerkeverék:
1 kávéskanál köménymag /őrölt/
1 kávéskanál fokhagymapor
1 kávéskanál pirospaprika / őrölt /
1 kávékanál bors / őrölt /
1 evőkanál só
kakukkfű vagy bármilyen friss fűszernövény
Ezt elkevered 2-3 evőkanál olajba
A liba szárnytövet megmossuk és besózzuk.
A tepsit kikenjük olajjal vagy vajjal vagy zsírral és erre tesszük a húst és adunk hozzá 2 dl vizet és lefedve fóliával közepes lángon addig sütjük,míg a víz majdnem elpárolog.
Mikor félig puha a hús akkor a nagyobb burgonyákat meghámozzuk és kettévágjuk és kicsit bevagdaljuk.
Aljára fektetve tesszük a félig megsült húshoz.
A fűszerkeveréket elkészíted olajjal összekevered.
Befűszerezzük az elkészített keverékkel a húst is és a burgonyákat is és visszatesszük még 40-50 percre és teljes lángon sütjük.
Tehetsz a húshoz gerezd fokhagymákat és fél hagymákat is, ha szereted.
Jól megy hozzá a párolt lila káposzta.Mink céklával ettük.
Vörös bor is illik hozzá. Egészségetekre.
A cukkinit, póréhagymát, sárgarépát és a paprikát szeletekre a paradicsomot cikkekre vágjuk. A vöröshagymát apróra a gombát szeletekre vágjuk. A csirkemelleket szétnyitjuk, kiklo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemelleket enyhén megsózzuk, majd mindkét oldalukon átsütjük. Mikor kisültek, kivesszük a zsiradékból, és egymásra fektetjük őket. Ugyanabban a serpenyőben a visszamaradt...
Elkészítési idő: 45 PERC Nehézség: KönnyűA csirkedarabokat sóval és borssal, meghintjük, lisztbe forgatjuk. Olvasszunk egy evőkanál vajat egy vastag falú edényben. Amikor a vaj habosodik, adjuk hozzá a csirkedarabokat egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A húsokat megsózzuk, megborsozzuk, az egyik felükre 1-1 zsályalevelet fektetünk, és a másik felüket ráhajtjuk. A tetejükre is 1-1 zsályalevelet teszünk, és kissé rányomkodjuk....
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Nehéz