1 tojás
20 dkg liszt
50 dkg burgonya
Késhegynyi sütőpor ( elhagyható)
1 tk só
A burgonyát sós vízben megfőzni. Lehet egészben is héjastól vagy megpucolva.
Összetörni vagy krumplinyomón átnyomni és összekeverjük a hozzávalókkal.
Kinyújtjuk kb 1 cm vastagra és pogácsa szaggatóval szép kerek pogácsákat készítünk vagy éppen vághatjuk is késsel 3 szög alakúra.
Bő olajban megsütjük.
Nagyon szeretem és szinte nem lehet abba hagyni az evést olyan finom. Egyébként laktató étel. Nagymamám sokat csinált gyerekkoromba , mikor itt nyaraltam Orosházán.
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, összetörjük és hagyjuk teljesen kihűlni. Elmorzsoljuk a hideg zsírt és vajat a liszttel, az élesztőt kis cukros tejjel felfuttatjuk. E...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgyszerűen mindent a gépbe mértem, majd a 20 perces dagasztás programmal bedagasztottam. Kikapcsolt gépben duplájára kelesztettem. Lisztezett felületre borítottam, majd 8 egyforma...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet a sóval elkeverjük, a margarinnal elmorzsoljuk. A tejföllel összegyúrjuk. 1 éjszakára hűtőbe tesszük pihentetni, nyon zacsóban.Másnap kivesszük, átgyúrjuk, 1 cm vastagra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEzeket jól összegyúrjuk, ezt 6 fele osztjuk, 1 órát pihentetjük. Majd kinyújtom gömb alakúra és jó vékonyra. Megkenem olvasztott rámával, derelyevágóval 12 cikkre felvágom, a nag...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű