(mérce: 2 dl-es bögre): 1 bögre zsír (margarin nem jó), 1 bögre tejföl, 1 bögre tej, 5 dkg élesztő a (langyos) tejbe elmorzsolva 1 mokkáskanálnyi cukorral, 1 teáskanál só, 60-70 dkg liszt, 15 dkg reszelt sajt
A lisztet tálba öntöm, közepébe teszem a zsírt, a felfuttatott élesztőt, sót és a többi hozzávalóval együtt jól kidolgozom. Egy éjszakára (de legalább 5-6 órára) hűtőbe teszem. Lisztezett deszkán még egyszer jól átgyúrom, még egy kicsit pihentetem és kb. 2 cm vastagra nyújtom. Tetejét bevagdosom, tejfölös tojás sárgával megkenem, és reszelt sajttal megszórom.
A szaggatót olajban mártogatom, így nem ragad rá a tészta. Még kb. ½ óráig kelesztem, és már sütöm is (közép meleg sütőben
Ha nem kókuszzsírral dolgozunk, használjunk vajat/margarint, esetleg zsírt. Kezdjük azzal, hogy a kókuszzsírt megolvasztjuk. 2 kanállal teszünk majd a tésztába, a többivel kenegetü...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KözepesA tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Hozzáadjuk még a 3 tk sót, a szoba hőmérsékletű margarint, a tojás sárgáját. Alaposan kidagasztjuk, meleg helye...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűmint fenn
Elkészítési idő: 2 Nehézség: KönnyűA liszteket, útifűmaghéjat és a szódabikarbónát összekeverjük egy tálban. Elmorzsoljuk benne a puha vajat. Hozzá keverjük a totut és a sót. Betesszük a hűtőbe legalább...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű