Hozzávalók:
4 db tojás
16 dkg cukor
3 ek víz
16 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 dkg kakaópor
5 dkg durvára vágott dió
Krém:
4 dl tej
4 ek liszt
1 db tojás
22,5 dkg margarin
22,5 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
4,5 dkg kakaópor
Tetejére:
15 dkg étcsokoládé
2 ek olaj
A tészta elkészítése:
A tojásokat a cukorral és a vízzel jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a kakaóport és a durvára vágott diót. Lassú tűzön, 23x39cm-es kivajazott, kilisztezett tepsiben tűpróbáig sütjük. Amíg sül, elkészítjük a krémet.
A krém elkészítése:
A tejet, összekeverjük a liszttel, a tojással, majd összefőzzük és kihűtjük. A margarint, kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a kakaóporral, majd hozzáadjuk a kihűt lisztes masszát.
Rákenjük a tésztára, majd a tetejére csokimázat készítünk. A csokit olajjal főz felett megolvasztjuk, majd rácsurgatjuk a sütire.
A krémet lehet ízesiteni rummal, ..lehet bele keverni meggyet is..
Elkészítjük először a "cukros tejet". -1 cs. vaníliás cukor -0,5 l tej -2 kupak sütőrum -Porcukor ízlés szerint A fentieket összekeverjük. Elkészítjük a "mascarponés mass...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tészta elkészítése: A hozzávalókat összegyúrjuk és 5 cipóra osztjuk. Lisztezett, zsírozott tepsi hátoldalán megsütjük a lapokat. A krém elkészítése: A cukrot megolvasztjuk é...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: NehézELKÉSZÍTÉS A tésztához a 7 tojássárgáját 20 dkg cukorral és 12 kanál vízzel elkeverem, majd hozzáadok 20 dkg lisztet, 1 csomag sütőport, 2 kanál kakaóport, 1 kávéskanál szódabikar...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű