Mézes fokhagyma
Elkészítési mód:
A mézes fokhagyma bármikor elkészíthető, és a módszer egészen egyszerű. Meg kell pucolni a fokhagymát, beletuszkolni egy kisebb üveg mézbe, lefedni az üveget, és berakni a kamrába. Ennyi.
Arányok: Negyed kiló mézhez adjunk két közepes fejnyi fokhagymát!
Hogy mi fog történni?
Ha türelmesen várunk, néhány hét alatt a fokhagyma megsötétedik, és megfesti a mézet is, amely egészen folyóssá válik az átalakulás során. Nem kell aggódni, nem romolhat meg, erre a méz és a fokhagyma is garancia. Végül a keveréknek körülbelül olyan sötét színe lesz, mint a kínai szójaszósznak vagy a balzsamecetnek. / a
hagymát ööszenyomva is beletehetjük! /
Das Gemüse in eine Auflaufform geben. Das Öl in einem Topf heiß werden lassen und darin das Hackfleisch und den Knoblauch braun anbraten. Das Fleisch mit etwas Salz, Pfeffer und Pa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított, nagyobb darabokra vágott csirkemájat néhány perc alatt megsütöm 15 dkg vajban. A sütés vége felé hozzáadom a fokhagymát és a kakukkfüvet is. Kicsit hűlni hagyom, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombát 10 percre forró vízbe áztatjuk, majd alaposan lecsepegtetjük. A kockára vágott krumplit forró sós vízben puhára főzzük, lecsepegtetjük, majd összekeverjük a tejjel és a só...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a fele vízben felfuttatom, a többi hozzávalóval együtt a kenyérsütő tartályába teszem és alaposan kidolgoztatom. A sütőlemezt beolajozom, kézzel kinyújtom rajta a tészt...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Nehéz