pucolva 70 dkg zeller ( sós vízben megfőzve )
210 g reszelt trappista sajt
őrölt bors ( ki mennyire szereti )
2 gerezd fokhagyma
3-4 ek. zabkorpa
Megfőztem ( teljesen és nem félig ahogy az eredeti recept írja ) a zellert sós vízben.
Lereszeltem a sajtot. A megfőtt. kihűlt zellert pépesítettem ( villával és darálóval ) majd hozzákevertem a borsot és a fokhagymát.
Utána összekevertem a sajttal és a zabkorpával. Hagytam állni fél órát.
Golyókat formáztam, majd egy sütőlapra tettem
( sütőpapír volt alatta )
A sütőt előmelegítettem 220 fokosra és kb 25-30 percig sütöttem. Félidőben megfordítottam a golyókat.
A felszeletelt hagymát (lehet fele lila fele vörös) és az egész fokhagymagerezdeket egy serpenyőben vagy lábasban felöntitek annyi olivaolajjal, hogy bőven ellepje. Lassú tűzön fed...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA szalonnát zsírjára pirítom,hozzá adom a felszeletelt krumplit. Felengedem vízzel,ha akarom teszek hozzá erőspaprikát,sót. Ha megfőtt a krumpli,rárakom a lebbencset,hogy a víz 1 u...
Elkészítési idő: 2-3 óra Nehézség: KözepesA burgonyát héjában megfőzzük. Megpucoljuk, áttörjük. A hozzávalókat tálba tesszük, jól összedolgozzuk. Golyókat formázunk, melyeket zsemlemorzsában megforgatunk. Forró olajban p...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA cukkinit besózzuk és kinyomkodjuk ha levet eresztett.Hozzá keverjük a tojást ,sajtot,a zúzott fokhagymát,és borsot,valamint annyi zsemlemorzsát ,hogy egy jól formázható masszát k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű