menu

Családireceptkönyv.hu

Sütemény krémek


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


DIÓKRÉM


* 16 dkg darált dió
* 8 evőkanál tej
* 16 dkg vaj
* 25 dkg porcukor
* 1 vaníliás cukor
* 5 cl sütőrum
a diót megfőzzük a tejben. A vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral rummal, és a diós krémhez adjuk.

Varriálható krémek:

Vanília. Hozzávalók: 10 dkg liszt, 25 dkg margarin/vaj, vagy fele-fele, 18 dkg cukor
2 cs. vaníliás cukor, csipet só, 4 dl tej,+ tetszés szerinti ízesítő anyagok
Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a cukorral, felöntjük apránként a tejjel, csomómentesre keverjük, beledaraboljuk a mararint, és állandó keverés mellett olyan sűrűre főzzük, hogy az edény falától elváljon. Időnként megkeverve teljesen kihűtjük, bármilyen sütemény, torta tölthető vele.
Változatok:
Csokoládés: a cukros liszthez még 3-4 ek. tiszta kakaóport adunk
Karamellás: a 4 dl tejből és 10 dkg cukorból előbb erős karamellás tejet főzünk, lehűtjük, ezzel öntjük fel a maradék 10 dkg cukorral kevert lisztet
Kávés: a tej felét feketekávéval helyettesítjük, az ízt további 1 ek. darált kávéval erősítjük.
Puncs: A tejből 1 dl-t sütőrummal helyettesítünk, amibe 10 dkg mazsolát előzőleg beáztatunk. A mazsolával együtt főzzük a krémet, de keverésnél vigyázzunk, hogy a mazsola össze ne törjön. Ha szükséges, ételszínezékkel erősíthetjük a rózsaszín színt.
Rumos szilva: ugyanúgy készül, ahogy a puncs, csak apróra vágott aszalt szilvát használunk mazsola helyett.
Narancsos: A keverékhez 12 dkg lisztet, és kb. egy ek. reszelt narancshéjat adunk. Egy narancsot nagyon apró kockákra vágunk, alaposan lecsepegtetjük, kinyomkodjuk, és a már teljesen kihűlt krémhez keverjük. Ugyanígy készül citromból is.
Túrós: a kész, kihűlt krémhez 25 dkg, szitán áttört túrót adunk, mazsolát, reszelt citromhéjat adunk hozzá.
Diós: A krémhez a tejen felül 1 dl diólikőrt is adunk, a kihűlt krémbe (ami kicsit hígabb) egy marék darált diót adunk. Ízlés szerint csipet fahéjjal, citromhéjjal fűszerezhetjük. Pontosan ugyanígy készül mákkal is, csak likőr nélkül. A mandulakrémhez pedig pár csepp mandulaesszenciát is adjunk.

Csoki krém( a legfinomabb csokis )


Hozzávalók:

4 dl habtejszín
5 dkg cukor
10 dkg étcsokoládé

Elkészítés:

Előző nap felforraljuk a tejszínt a cukorral, hozzáadjuk az apróra tördelt csokoládét,
és lassú tűzön addig főzzük, míg a csoki teljesen feloldódik, és elegyedik a tejszínnel.
Kihűtjük, lefedjük, és másnapig hűtőben tartjuk.

Másnap, amikor a tortát, süteményt tölteni akarjuk, a csokis krémet robotgéppel jól felverjük, kemény habot készítünk.
Tovább tart felverni, mint a sima tejszínt!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
SÁRGABARACKKRÉM TORTÁBA
SÁRGABARACKKRÉM TORTÁBA

A sárgabarackkrémhez verjük keményre a tejszínt a porcukorral, és dolgozzuk bele a sárgabaracklekvárt.

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Olajos piskóta
Olajos piskóta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Citromos túrótorta (egyszerű)
Citromos túrótorta (egyszerű)

A kakaós kekszet ledaráljuk, és összedolgozzuk a megolvasztott vajjal. Egy 18 cm átmérőjű, kapcsos tortaforma alját és oldalát kibéleljük sütőpapírral, és az aljába nyomkodjuk a ke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Gyümölcstorta bögrés
Gyümölcstorta bögrés

A sütőporral elkevert lisztet a fél bögre cukorral, az olajjal és a tejjel jól összekeverjük, beleöntjük a kikent formába. Forró sütőben közepes lángon kb. 1/4 óráig sütjük. A 1...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk