50 dkg teljes kiörlésű tönkölybúza, vagy rozsliszt
(TBL 300)
1 teáskanál só - jódozott, finomított
7 g élesztő (instant)
3.5 dl víz
A liszthez egy nagyobb tálban hozzáadom az élesztőtó és a vizet. A víz után hozzáadom a sót is. Ezek után a dagasztókar segítségével pár perc alatt masszává gyúrom.
2
Ha szépen összeállt a masszám, konyha ruhával lefedve 2 órát állni hagyom.
3
A sütőt eközben 220 C fokra előmelegítem.
4
Miután letelt a 2 óra, kis lisztel a tésztát kenyér formára igazítom, sütőpapírra helyezve alufóliával lefedve 50 percig sütöm.
A végén alufólia nélkül további 5-10 percig sütöm a szép szín eléréséért.
Hagymát szálasan szottyaszt (20-30 perc) Hozzá sonka, szalonna, fedő nélkül nagyobb lángon 4-5 percig pirít Hozzá a hámozott paradicsom Összefőz, amíg a paradicsom el nem oszlik...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. sastojke za tijesto sjediniti. napraviti glatko tijesto. (mlijeko umlacite a jaje umutite prije dodavanja) ostaviti da kvasa. 2. kad je nakvasalo tijesto premjestiti ga u p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük. Sertéshús, vadhúsok pácolásához használhatjuk
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegsütjük a palacsintákat a fenti hozzávalókból. Darált diót, édesítővel, rumaromával, reszelt narancshéjjal és kevés tejszínnel összekeverünk (jól kenhető massza legyen) és megt...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű