menu

Családireceptkönyv.hu

Csőben sült padlizsán


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 db padlizsán közepes
2 dl olíva olaj
4 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
1 marék friss bazsalikom
1 doboz kemény kecskesajt (reszelve) én garabonciást használtam
10 db nagyfejű paradicsom

Elkészítés:


A sütőt melegítsd elő 180 fokra.
A paradicsomokat dobd lobogó vízbe 2 percre, majd vedd ki, és hámozd meg (ezzel a művelettel könnyebben lehet meghámozni). Utána törd szét a paradicsomokat, sózd, borsozd, keverd el a 4 gerezd zúzott fokhagymával és az apróra vágott friss bazsalikommal a paradicsommasszát, tedd félre (használhatsz nagyon jó minőségű passatat is, passzírozott paradicsomot, ha van benne paradicsom darab). Mosd meg a padlizsánokat, és vágd félbe, kend meg mind a négyet olívaolajjal és szórd meg petrezselyemmel.

Helyezd el egy akkora tepsiben, hogy az összes padlizsán szelet kényelmesen elférjen. Tedd a sütőbe 20 percre, vagy addig, ameddig jól meg nem sül, és az olaj miatt krémes állagúvá nem válik a húsa. Ha megsült, vedd ki, és kend meg a fokhagymás paradicsommasszával, és szórd meg vastagra reszelt kecskesajttal. Újra rakd be a sütőbe, és süsd 10 percig grill módban. Ha kész, szórd meg friss bazsalikommal.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://www.stylemagazin.hu/hir/Mai-mosoly-csoben-sult-padlizsan/7928/stylelife/gasztronomia/

Csőben sült padlizsán

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Babos  zakuszka
Babos zakuszka

A paprikád mosd meg, magozd ki és sütőpapírral bélelt tepsiben süsd meg, akkor jó, amikor már fekete néhol a héja (ez kb. 20-40 perc idő, attól függ, hogy milyen húsos a paprika és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zöldséges tavaszi tekercs
Zöldséges tavaszi tekercs

burgonyát meghámozzuk, megmossuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Folyó csapi víz alatt leöblítjük, lecsepegtetjük. A sárgarépát is megtisztítjuk, megmossuk, lereszeljük. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Édesburgonyás quinoa fasírt
Édesburgonyás quinoa fasírt

Főzzük meg a quinoát, süssük meg az édesburgonyát és a répát. A hagymát apróra vágva 1 evőkanál kókuszolajon üvegesre pirítjuk. Ha nagyjából kész, hozzátesszük a fokhagymát. Sózzu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Cukkini fűszeres panírban.
Cukkini fűszeres panírban.

A cukkiniket meghámozzuk, majd 1,5 cm-es karikára vágjuk, és a középső magrészt kiemeljük éles késsel. A szép karikákat enyhén besózzuk, és 1 órát állni hagyjuk. Ezután leöntjük a...

Elkészítési idő: 30perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk