menu

Családireceptkönyv.hu

Joghurthab epres


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


200 ml habtejszín
200 g görög joghurt
300 g eper (tisztítva mérve)
6 g zselatin
0,5 dl hideg víz
100 g eritrit*
5 ml folyékony édesítő*
(+1 csomag habfixáló, ha valaki biztosra akar menni).

Elkészítés:


A megmosott epret csumázzuk ki és pürésítsük botmixerrel. Áztassuk be a zselatint 0,5 dl hideg vízbe. Amikor megduzzadt, öntsük rá az epervelőt, a folyékony édesítőt, szórjuk bele az eritritet és állandóan kevergetve melegítsük fel. (Forró legyen, de ne forrjon!) Húzzuk le a tűzről, keverjük bele a joghurtot és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni. A hideg (!) tejszínt verjük habbá és forgassuk bele az epres-joghurtos krémbe. Osszuk szét 4 nagyobb vagy 6 kisebb pohárba és néhány órára tegyük a hűtőbe dermedni.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://kakukkfu-hortobagyianna.blogspot.hu/2015/05/epres-joghurthab-retro-edesseg.html

Joghurthab epres

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Palacsinta, eper, banán, nutella saslik
Palacsinta, eper, banán, nutella saslik

Karikákra szeletelem a hozzávalókat, és felváltva, egymás után ráhúzom a saslikra.

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Keksz szalámi
Keksz szalámi

A darált kekszet egy nagy tálba beleöntjük. Az egész kekszeket egy nylon zacskóba bele tesszük (Én 3-rom zacskót összeraktam, hogy ne szakadjon szét) és húsklopfolóval egy kicsikét...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Diós piskótatorta házi csokis krémmel
Diós piskótatorta házi csokis krémmel

A piskótához a tojásokat válaszd ketté. A fehérjét csipet sóval verd kemény habbá. A tojássárgákat a cukorral keverd fehéredésig, majd fokozatosan öntsd hozzá a vizet. Vegyítsd a d...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Meggyes pite
Meggyes pite

A sütőt előmelegítjük 180 fokra (nem légkeverés!). Kivajazzuk-lisztezzük a tepsit. A tojássárgákat szétválasztjuk a fehérjétől. A sárgákat a cukorral fehéredésig keverjük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk