1 kisebb fej édes káposzta
1 k.k. köménymag
ízlés szerint édesítőszer
csipet só
2,5 dl cukrozatlan paradicsomlé (vagy 1 hámozott paradicsom konzerv turmixolva)
A káposztát megmossok, ujjnyi vastag csíkokra vágjuk és feltesszük főzni a köménymaggal, a sóval, az édesítőszerrel annyi vízben ami pont ellepi. Ha puhára főtt kikeverjük a paradicsomlevet (vagy a turmixolt konzerv paradicsomot) és besűrítjük vele a főzeléket. Ha szükséges még vízzel hígíthatjuk. Kóstolunk és ha szükséges még adunk hozzá folyékony édesítőszert.
A lisztet a tejjel csomómentesre keverjük. A zöldborsót megpároljuk az olajon, fokozatosan hozzáadjuk az előre elkészített habarást és a fűszereket. Folyamatos kevergetés me...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA zöldbabot kevés vízben teszem oda, sózom, kevés ételízesítőt teszek hozzá, fedő alatt roppanósra főzöm. Amikor puha akkor rántást készítek melyben 2-3 nagyobb gerezd fokhagymát i...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mártáshoz kézi habverővel simára keverjük egy kisebb tálban a tejfölt, a tejszínt, a mustárt meg az étkezési keményítőt, és a kezünk ügyébe készítjük. Mérsékelt tűzön megolvaszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát megmossuk, meghámozzuk, negyedeljük, kivágjuk a magházát, felkockázzuk. Egy kis lábasban 20 percig főzzük, kis lángon. Hagyjuk, hogy a leve kifőjön, kevergetjük, nehogy l...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű