menu

Családireceptkönyv.hu

Update sajtos pogácsa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2.5 dl tej ( 1.5% )
8 dkg vaj (én light margarint használtam)

20 dkg update liszt
3 tojás
12 dkg light sajt

Elkészítés:


A tejet a vajjal és a sóval feltesszük főni, mikor már felforrt mehet bele a liszt. Ez gyorsan besűrűsödik ezért a tűzről levéve kell tovább kevergetni ha lehet a robotgép dagasztó keverőjével, mivel az gyorsabb. A tojásokat egyenként tesszük hozzá és jól összedolgozzuk. Elméletileg hólyagosnak kell lennie a tésztának de én úgy látom, hogy ez update lisztből nem lehet. Nekem nem sikerült, de maga a pogi finom lett! Összedolgozás után jól ki kell hűteni és a hideg tésztába belereszeljük a sajtot. Mivel a tészta nem áll úgy össze mint amikor búza lisztből készül,ezért én kanállal szaggattam kivajazott tepsibe és 180 fokon aranybarnára sütöttem.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Tünde
Krumplis pogácsa
Krumplis pogácsa

Közepes méretű burgonyákat/itt 5db/megfőzzük. Megpucoljuk, egy tálban összenyomkodjuk, sózzuk, pici olajjal lazítjuk és annyi lisztet adunk hozzá amennyit felvesz. Olajban gy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos-pesztós csavart rudak
Sajtos-pesztós csavart rudak

180 fokra melegítsd elő a sütőt. Terítsd ki az egyik tésztalapot, kend el rajta egyenletesen a pesztót, majd szórd rá a mozzarellát. Takard le a másik lappal. Egy éles késsel vág...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sajtos kréker
Sajtos kréker

A hideg vajat felkockázzuk, majd a liszttel együtt egységes tésztává dolgozzuk. Hozzáadjuk az apró lyukú reszelőn lereszelt sajtot, végül a tojás sárgáját, majd az egészet alaposan...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fitt sajtos bulirudak
Fitt sajtos bulirudak

A liszteket, a sót, és a reszelt sajtot egy tálban elkeverjük, majd a puha kókuszzsírral elmorzsoljuk. A natúr joghurtot elkeverjüik a tojássárgájával és a szárazanyagokhoz adjuk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk