ez az eredeti anyós féle:
1 pohár kefír
2 pohár cukor
3 pohár liszt
3/4 pohár olaj
3 tojás
1 cs sütőpor
1 cs vanilincukor
1,5 dl tej
nekem ez túl édes, és kevés benne a lassan bomló szénhidrát, ezért így szoktam csinálni:
1 pohár kefír
1/2 pohár cukor
1/2 pohár barna nádcukor
2 pohár simaliszt búzacsírával
1 pohár graham liszt
3 tojás
1 cs sütőpor
1 cs vanilincukor
1,5 deci tej
Mindent egy tálba beszünk és összekeverjük. Én a tejet szoktam a végére hagyni, hogy a sűrűséget lehessen szabályozni. Kefírnek a 330 g-os pohárral számolok, ebből egy nagy tepsi lesz (ami majdnem sütő méretű). A zagyvalék halmazállapota kb sűrű de folyik. Nem kell sokat keverni, csak amíg egyenletes lesz. Beleöntöm a tepsibe, a tetejére gyümölcsöt szórok. Az eredeti recept szerint meggyet és durvára vágott diót, de a mostani őrölt fahéjjal és szilvával készült.
180 fokon előmelegített sütőben kb 50 perc alatt sül át a közepe is.
Az elkészítése még a végtelenül reménytelen, konyhaidegen lényeknek is gyerekjáték. A szárazanyagokat keverd össze egy tálban. Egy másik edényben keverd össze az édesítőt a toj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat, a tojást, a cukrot, a tejet és a mézet gőz fölött összeolvasztjuk. Levesszük a tűzről, és pár percig kavargatva hűtjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát, és s...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, közben hozzáadva 6 kanál vizet. 2. A darált diót, a lisztet, és a sütőport elvegyítjük. A tojásfehérjékből kemény habot verü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt 1 dl langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és tésztát dagasztunk belőlük. Lefedve, langyos helyen...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű