menu

Családireceptkönyv.hu

Almás, rántott sajt


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 30 dkg eidami sajt egy darabban
- 2 alma
- 2 tojássárgája
mártáshoz:
- 5 dl tej
- 5 dkg vaj
- 3 evőkanál finomliszt
- ízlés szerint reszelt szerecsendió
- törött fehér bors
- só

Elkészítés:


A sajtot félujjnyi szeletekre vágom, és mindegyik szelet egyik oldalát tojásságával bekenem.
Az almát megmosom, kicsumázom, és vékonyra karikázom. A bundázáshoz szükséges tojást felverem. Egy-egy – tojásos felével összefordított – sajtszelet közé teszek egy almakarikát, egy kissé összenyomom, lisztben megmártom, felvert tojásban meghempergetem és morzsában megforgatom. Ismét tojásba és morzsában forgatom, végül bő, forró olajban megsütöm.
A mártáshoz a felhevített vajban habzásig melegítem a lisztet, majd azonnal felöntöm a forró tejjel, és folytonosan kevergetve, gyenge lángon felforralom. Szerecsendióval, sóval, borssal fűszerezem.

Trükkök, tippek, praktikák:


A rántott sajt a mártással és párolt rizzsel tálalható.

People

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gombával töltött burgonya
Gombával töltött burgonya

A burgonyát héjában megfõzzük, meghámozzuk és kivájjuk. A gombát apróra vágjuk, petrezselymes olajon megpároljuk. A burgonya kivájt részét villával összetörjük, belekeverjük a go...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cukkini chips
Cukkini chips

Elkészítés: A cukkinikat 2-3 mm vékony szeletekre vágjuk, sóval meghintjük. A szeleteket lisztben, tojásban es a reszelt sajttal elkevert zsemlemorzsában megforgatjuk és olajja...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Epres túrótorta
Epres túrótorta

Reszeld bele a túróba a citrom héját, add hozzá a levét illetve ízlés szerint az édesítőt. Zselatinnal erősítsd meg, hogy tartson - eljárást a zacskón megtalálod. A fehérjéket...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Tibeti momo
Tibeti momo

1. Szórd a lisztet egy nagy keverőtálba, hintsd bele a sütőport és locsolj rá három evőkanál olajat, majd kezdd morzsolgatni. Ha eltűnt az olaj, óvatosan kezdj vizet adagolni hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk