- 80 dkg pulykamell filé
- 30 dkg szeletelt bacon
- 20 dkg füstölt sajt
- 3 db tojás
- 1 evk. flekken fűszerkeverék
- 6 evőkanál tejföl
- 4 evőkanál liszt
- 1 kávéskanál só
- 1 kávéskanál őrölt bors
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 20 dkg aszalt szilva
- 2 dl vörösbor
A húst apró kockára vágjuk és a flekken fűszerkeverékkel beszórjuk. Összekevertem egy tálba a petrezselymet, a tojásokat, a tejfölt, a lisztet, a reszelt sajtot, őrölt borssal és sóval ízesítettem, majd mehet bele a pulykahús. Jól elkeverjük.
A kuglófsütőt előkészítettem, egy tepsi méretű sütőpapírt középen keresztbe bevágtam 5-5 cm-re, ezt húztam rá a kuglófsütő közepén lévő részre, így bele tudtam tenni a sütőformába. Teflonos formám van, ahol nem volt papír, ott sem ragadt bele a hús. A bacon szeletekkel egyenletesen kiraktam, úgy, hogy két oldalról rá tudjam majd hajtani a töltelékre. A töltelék felét beleraktam a formába, majd az aszalt szilvát a töltelékre raktam körbe egyenletesen. Erre mehetett a maradék massza. A bacon szeleteket ráhajtva betakartam a tölteléket és fóliával befedtem. Előmelegített sütőbe tettem 180 fokra. Így sült kb. 30-40 percig, majd levettem a fóliát róla és még kb. 25-30 percig sütöttem, amíg szép piros nem lett. Ekkor kivettem és egy sütőpapírral bélelt tepsire fordítottam, majd a másik felét is szép pirosra sütöttem.
Az aszalt szilvát előző este beáztattam vörösborba, igazán finom volt benne.
Hagyjuk hűlni legalább fél órát, hogy szebben lehessen szeletelni.
2. Elkészítés Robotgéppel verj fel majdnem kemény habbá egy tojásfehérjét 2-3 perc alatt. 20 dkg porcukrot vegyíts el 1 kis csipet sóval és 1 ek étkezési keményítővel. A felét add...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tésztához gyúródeszkára szitáljuk a sütőporral összekevert lisztet, hozzászitáljuk a porcukrot, és beledaraboljuk a vajat. Az egészet összemorzsoljuk, majd a tojássárgáját és tej...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA tarját keresztirányban bevagdossuk. Ételízesítővel alaposan bedörzsöljük borssal, az apróra vágott fokhagymával és vöröshagymával megszórjuk ízlés szerint. A tepsibe öntünk eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A felaprított vöröshagymát kevés vajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a húst és erősebb tűzön kifehérítjük. Sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint rozmaringgal ízesítjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű